Stockholmsdusch i stilren tappning

badrumsinspiration stockholmsdusch litet badrum inspiration grund badrumsmobel nisch half tile marockanskt golv takdusch massing fantastic frank badrumsdrommar

Det finns små badrum och så finns det supersmå badrum. Du har säkert hört “Stockholmsdusch” förut och det innebär i princip att det är en gästtoalett med dusch i. Numera är de flesta bortbyggda eller iaf omgjorda där duschbiten fått flytta ut till en klädkammare eller annan liten separat del.

Här är ett mycket litet badrum som jag tycker också kvalar in som Stockholmsdusch – om än kanske en lite mer “luftig” sådan variant som är både stilren och snyggt inredd.

Kakel i mild kulör ger charmig känsla

En vanlig missuppfattning är att små badrum inte ska ha kakel som ger liv. Att det skulle ge ett “stökigt” och “oroligt” intryck som krymper det redan lilla utrymmet. Men jag vågar påstå motsatsen – små badrum, och likt här en Stockholmsdusch, kan snarare lyfta av plattor som ger något tydligt intryck. Självklart beror det på stilen du är ute efter men att skruva upp det lilla du har är sällan fel. Knepet är som vanligt att rangordna rätt och bestämma var fokus ska landa och jobba utifrån det!

Här är väggarna i stort sett helt kala och gör att plattan i greige får komma till sin rätt. Den blir i fokus och charmen uppstår. Skulle du däremot föröka maximera förvaring med öppna hyllor m.m. så blir det snabbt en stökig känsla.

Så tänk på vilket du  tycker är viktigast – plattan eller alla småsaker som för många MÅSTE få plats. För måste du verkligen ha tio flaskor framme eller räcker det med någon enstaka?

Badrumsmöbel för litet badrum

Om du någongång letat badrumsmöbler så vet du att det finns massvis att hitta, men ytterst få har rätt mått för litet badrum. För inte sällan behöver du en grund badrumsmöbel som ändå är tillräckligt stor för att funka att tvätta ansiktet i utan att du blir helt blöt eller slår i näsan i blandaren.

Tänk på tre saker när du väljer badrumsmöbel för litet badrum:

  1. Planera in tvättställsdelen tidigt i badrumsritandet. Då kan du maximera chanserna att skapa en nisch likt här och på så sätt få in en större badrumsmöbel än innan.
  2. Välj lådor för att få bättre överblick på sakerna du har, men glöm inte bort att planera in så du kan öppna lådan fullt också! Är det trångt så välj hellre dörrar med hyllor som inte kräver samma yta för att öppna.
  3. Låt badrumsmöbeln bli just en möbel – välj en tydlig färg och stil istället för att bara försöka få den att smälta in. Det ger både stilen i badrummet och känslan en charm. Följ upp med snygga handtag som knyter ihop allt ytterligare!

Mässing sätter stilen ytterligare i denna Stockholmsdusch

Som helhet tycker jag det är fint att se att man valt en mönstrad platta på golvet (som den mörkblå badrumsmöbeln plockar upp kulören från) och även plockat in mässing på blandare samt övriga metalldetaljer. Tillsammans ger det varma ojämna 7,5x15cm kaklet, mönstrade klinkern och mässingen en enhetlig och stilren känslan som gör att denna lilla Stockholmsdusch blir ett eget rum att vara i snarare än bara ett ont måste.

Med andra – ju mindre badrum du har, desto mer kärlek ska du ge det för at få till det!

 

Foto av Fantastic Frank

Exit mobile version