Mörkt, murrigt och guldmosaik

Badrumsinspiration - svart badrum inspiration guld mosaik roslangsgatan 40B fantastic frank badrumsdrommar feature

svart badrum inspiration guld mosaik roslangsgatan 40B fantastic frank badrumsdrommar feature

Nu kommer hösten med allt större steg och vad passar då bättre än att inspireras av mörkt badrum som är något extra? Här är det verkligen extra allt och jag gillar hur ägarna verkligen vågat ta ut svängarna och plockat in guldmosaik i sitt badrum. Dessutom finns badrummet i Stockholm och inte utomlands för en gångs skull!

Detaljer i guldmosaik och mässing på första plats

Detta badrum mixar verkligen allt men det blir ändå inte stökigt för rangordningen är i balans. Här är det guldmosaik på fondväggen och taket(!) först såklart, därefter kommer golvet som är lagt i zickzack och slutligen hamnar det grå kaklet på sista plats.

Alla detaljer såsom blandare, handdukstork och spolknappen är i mässing och knyter an till guldmosaiken på självklart sätt. Hade varit kul att se hur spegeln och tvättstället ser ut också men tyvärr inga bilder på det.

Notera däremot att även ventilationen och inspektionsluckan i taket blivit lackade i guld – ett knep att ta till för att lösa det nödvändiga onda.

Hyllnisch och förvaring

Den smala hyllnischen i duschen är även den klädd i guldmosaik och ger bra förvaring i duschen. Genom att sätta glashyllor i hyllnischen blir intrycket obrutet jämfört med kaklade hyllor. Så tänk på det när du planerar din hyllnisch – vill du markera varje hylla eller är det nischen i helhet som är detaljer du vill se?

Till sist är det här en mörkgrå blank badrumsmöbel, visst passar den perfekt i färg med kaklet, men jag hade nog hellre sett en svart matt möbel här som lite kontrast mot allt det blanka.

 

Nedan ser du delar av vindsvåningen som går i betydligt ljusare toner. Här ser du resten också.

Foto Fantastic Frank.

Exit mobile version