Varför inte en kran i trä?

Badrumsinspiration - Blandare i trä från WOOD Melbourne

Vi är ju ofta förespråkare av att de flesta ideer har en lösning, en möjlighet att förvekliga, med rätt tänk, kunskap och inte minst skicklig hantverkare. Då verkar det ju onkeligen logiskt att om man själv är snickare och vill ha en kran i trä så löser man det. Varken mer eller mindre.

Oliver MacLatchy, snickare och uppfinnare, gjorde precis det och driver nu sitt Wood Melbourne där varje blandare är handtillverkad av trä:

Wood Melbourne, much like the material, has grown naturally since that famous night. Wood timber spouts provide a warm, sustainable and natural alternative to traditional spouts. Each individual Wood timber spout is designed and made by hand in Oliver’s workshop in Melbourne.

Varje kran är tillverkad av 80år gammalt Blackbutt timmer (en variant på Eukalyptus som växer i Australien) genomgår 12 steg från träbit till färdig produkt.

Slipning, vaxning (4 lager) och testning som gör att varje kran blir unik och med kärlek och omtanke en kran som håller i många år framöver.

Detta är precis det vi brinner för här på Badrumsdrömmar! Nyfikna, skickliga och envisa personer som driver igenom sina drömmar utan att se varje motstånd som hinder och anledning till att nöja sig med mindre, enklare och tråkigare badrum.

Idagsläget skickar de främst sina kranar inom Australien, men som sagt – inget är omöjligt – så maila och kolla.

Foto av Tara Pearce och styling av Stephanie Stamatis. Bilder från Est magazine via Perfection makes me yawn.

Exit mobile version