Vita kakel och svart fog

Det är mycket från Australien nu på vår blogg, men vi kan inte låta bli när de levererar så många vackra badrum. Gillar vi något så vill vi visa och dela med oss av det – detta hus ligger i Melbourne och det är inte bara på utsidan som pryds av trä, utan även insidan. Trä får samspela med både svart och vitt som ger känslan av Art Déco möter industrin. De ger varandra nya aspekter och blandningen är supersnygg tycker vi.

Den klädda bänkskivan i kakel är visserligen enkel att återskapa men det fråntar den inte från att ge rummet snygg detalj samtidigt som den är praktisk. Vill du skapa en liknande bänk så använd dig av våtrumsskivor som du klär in i kakel. Dessa byggskivor är både enkla att kapa som är starka för olika bärande konstruktioner också. Här har de valt en vit 10×20 platta med svart fog för snygg brytning mot det vita och trät.

 

När det gäller vackra trägolvet, så har vi ju tjatat flera många gånger om klinkers med träliknande utseende. Det är givetvis det vi rekommenderar i badrummet och undvika äkta trä  (även fast det går men betydligt mer krävande i både arbete och skötsel). Med tanke på att klinkersen numera finns i otroligt naturtrogna varianter, att du nästan måste känna på plattat för att avgöra, så finns det ingen anledning att avstå!

Sen att det här badrummet även har en kamin ger det bara ytterligare en mysfaktor. Tänk att få krypa ner i ett varmt badkar och njuta av lågorna från öppna spisen. Helt underbart och för att inte tala om vilken skön värme det ska bli. Här skulle inte vi frusna behöva frysa när vi kliver upp.

Tips! För att underlätta skötseln av fogen på bänkskiva, som annars är extra utsatt för smuts, rekommenderar vi att impregnera den så snart den är torr. Gör du det regelbundet slipper du både skrubbandet av fogarna men även att vattnet samlar sig där och blöter ner dig.

Foto av Peter Bennetts genom Maynard Architects.

Exit mobile version