Greta Garbos badrum ligger vid Mälaren

Badrumsinspiration - badrum inspiration greta garbo kragga herrgard svart panel badrumsdrommar feature

I en 1800-talsherrgård vid Mälarens strand i Bålsta finns numera ett hotell som heter Krägga Herrgård. Detta underbara badrum tillhör ett rum på hotellet som döpts till Greta Garbo. För visst kan man förstå att namnet och inspirationen är perfekt i detta badrum?

Här är det svart matt mosaik, som satts med mörk fog på både väggarna och badkaret, uppblandat med vita mosaiken i samma storlek som skapar ett elegant mönster. Sådana här mönster är väldigt enkelt att göra men som tyvärr lätt glöms bort och istället nästan som regel görs pelare eller bård, ibland mest för att det är vanligast och därför ett tryggt alternativ som “alltid funkar”. Fullt förståeligt men lite tråkigt ändå.

Så varför inte våga gå utanför pelarramen och våga sig på detta alternativ som garanterat kommer hålla lika länge, om inte längre?

Här är det guld och rosa som får agera som accenter mot det svarta. Sofistikerat och snyggt att även snickerierna är svartmålade. Känns väldigt Art Deco där hårt möter mjukt med en touch av filmstjärneglamour!

Så är du sugen på att försvinna från vardagen en stund och spana in badrummet på riktigt, tillbringa en natt eller två i detta rum då innan någon annan läsare hinner före.

Bilder från c/o Krägga herrgård och Plaza Interiör. Fotograf Karin Foberg, stylist Anna Mård.

Exit mobile version