Industriellt och avskalat i franskt sommarhus

badrumsinspiration industriellt badrum vittx kakel halvforband veranda hissgardin franskt sommarhus louisa rowland foto constance gennari via thesocialitefamily badrumsdrommar

Sommaren är förvisso över men detta franska sommarhus på Cap Ferret, halvö utanför Bordeaux, är för inspirerande för att inte visas. Ett modernt sommarhem för en familj med barn och avslappnad stil skulle man kunna summera det. Speciellt gillar jag här industriellt badrum som är så avskalat som det bara är möjligt. Se själv!

Råa metaller för industriellt badrum

Jag återkommer ständigt till att visa material i badrum som fått patina. Det är något jag tycker om att se, det där hur föremål fått användas och dess slitage är något som bidrar med charm och känsla. I detta badrum är det mycket råa metaller såsom mässing och koppar – bägge med tydlig industriell men ändå klassisk karaktär.

Avskalat med industriella detaljer

Det enkla är ofta det snygga och här är alla avskalade detaljer just det. Industriella stilen har varit en trend rätt länge nu, men här är det inte på samma sätt. Hela huset kännetecknas av trärena ytor och i badrummen är det inget undantag (jag kommer återkomma till träväggar i badrum en annan gång).

Träväggarna är tillsammans med den vita plattan fonden till allt och då är det snyggt att se hur de synliga råa kopparrören får ta plats. I kombination med mässingdetaljer och inte minst den industriella tvättställsmöbel i bockad zink på rostig stålram. More is verkligen less här!

Så om du gillar stilen, försök plocka in autentiska föremål som tål att åldras för känslan av industriellt badrum. Fokusera på föremål utan onödiga detaljer och leta utanför badrumsvärlden.

Badrumsbelysning och utomhusbelysning är samma

En snygg detalj som gör detta hus så enhetligt är att alla detaljer är samma – från kranar till vägglampor. Oavsett om det är utomhus, kök eller badrum. Se t.ex. att badrumslampan i mässing är samma lampa som även finns ute på verandan och ovanför fönster i rummen.

Här hittar du fler tips på badrumsbelysning i industriell stil.

Nedan ser du detaljer ur resten av huset samt Louisa Rowland som äger det. Här kan du se på resten av huset också – missa inte alla underbara tyger och det enkla platsbyggda köket!

Foto av Constance Gennari för The Socialite Family.

Exit mobile version