Prinsessdrömmar i badrummet

Vi har visat ganska många moderna badrum och nu kände vi att det var dags att få in lite mjukare och mer romantiska badrum. Här har vi hittat ett hotell som verkligen jobbat med äkta prinsesskänsla i inredningen!

Görvälns slott heter hotellet och ligger i Järfälla utanför Stockholm. Här har de jobbat med att behålla grunden vit och istället addera pastelltoner och guld på fint sätt som verkligen ger oss prinsessdrömmar i badrummet. Den kulturhistoriska miljön är också bevarad och en stor portion av romantik är adderat i rummen.

Kombinerat bad och dusch i en inbyggd kombo får badrummet att kännas stilrent och samtidigt en exklusivare känsla som är genomtänkt klassisk.

De mönstrade plattorna lägger sig som en fin herrgårdsmatta på golvet och ger badrummet en ombonad känsla. Guldspegeln värmer upp det med sina snirkliga mönster och bryter samtidigt det kantigare delarna i badrummet så att det inte blir för hårt.

En detalj, som tyvärr vi ser för ofta, är det bortglömda vattenlåset i vit plast!

Bort med det och in med snyggt i mässing (eller krom om badrummet ser ut så här) för att matcha armaturerna.

Vi hade nog också gjort bytt ut duscharmaturen och blandaren till guld- eller mässing för att höja rummet till en nivå extra. Samt att det även skulle matcha mer den guldiga spegeln och princessdrömmar i badrummet.

Pastelltoner är perfekt att tillsätta i badrummet om du inte bara vill ha vitt men ändå är rädd för starkare färger. Kolla in det tidigare inlägget “3 badrum med varma färger på nytt sätt” där vi visar ett badrum som har blandade kakelplattor i pastell. Perfekt inspiration för dig som funderar på färgsättningen.

Visst får man lite vårkänslor när man kollar in rummen? Vi får onekligen det även fast kanske vi hemma inte vill ha rosa svandun varje dag.

Bilder från Görvälns slott och Sofine Design via Leila.

Exit mobile version