Svart porslin i badrummet, vågar du?

artic black edition miljo 1200px

artic black edition miljo 1200px

Inlägg i samarbete med Gustavsberg

Att vi är nyfikna på Badrumsdrömmar är knappast en hemlighet för er läsare vid det här laget. Svart i badrummet har vi sett rätt mycket av detta året, från kommoder till badkar och blandare, men däremot inte så mycket porslin. Så när vi fick nys om att Gustavsberg skulle släppa en svart porslinskollektion ville vi så klart veta mer!

Sagt och gjort – vi ställde några frågor till Kristina Hellner, PR & Communications Manager på Gustavsberg i Sverige, och bad henne berätta mer om Artic Black Edition.

 

FAQ om svart porslin

 

Gustavsberg har ju haft porslins-tillverkning sedan 1825 med gedigen historia. Vad var det som fick er att ta fram en svart porslinsserie nu?

Vi har ju haft färgat porslin i sortimentet tidigare och varit lite föregångare på det området i Sverige. Under 1950-talet erbjöd vi hela åtta porslinsfärger som till exempel grönt, gult, blått, rosa, beige och faktiskt också svart. På 1980-talet svalnade intresset för färgat badrumsporslin rejält och därefter har vitt varit den absolut dominerande färgen.

På Gustavsberg gillar vi färg i badrummet och har lanserat exempelvis röda och svarta blandare i vår serie Coloric och även badkarsfronter i t.ex. blått och orange i vår serie Logic. På senare tid har vi återigen fått allt mer förfrågningar på färgat porslin så det verkar finnas ett sug där ute efter mer färg!

Att vi valde svart just nu har med vårt samarbete med Philips att göra. De tog kontakt med oss i augusti inför lanseringen av sin DiamondClean Black eltandborste och när vi – tillsammans med Jon Eliason – jobbade fram Black Diamond-badrummet kändes det naturligt att det skulle innehålla svart badrumsporslin, så då bestämde vi oss för att ta fram Artic Black Edition och testa intresset.

Artic Black Edition är verkligen snygg, men många är skeptiska till städning och underhåll. Är det någon skillnad gentemot vitt porslin?

Nej, det är det faktiskt inte. Både yta och hållbarhet är densamma som på vitt porslin. Skillnaden är att du kan behöva torka av det svarta porslinet oftare för att tvålrester, tandkräm och vattendroppar syns mer på svart jämfört med vitt.

Sker tillverkningen av denna serie på samma fabrik som ert vita porslin och har ni stött på några utmaningar för att få fram det svarta?

Ja det stämmer, tillverkningen sker på samma fabrik som vårt klassiskt vita porslin.  Det är ingen skillnad egentligen att arbeta med svart jämfört med vitt, annat än att det handlar om en annan glasyrfärg än vanligt.

När det gäller skötsel och underhåll, är det svarta känsligare eller är det samma städråd?

Nej det är ingen skillnad på känslighet eller skötselråd mellan svart och vitt porslin. Däremot kan svart kanske kräva oftare avtorkning då det som används i ett tvättställ – t.ex. tvål och tandkräm – är vitt, syns det mer på svarta ytan.

Gustavsbergs Artic Black badrumsporslin har dessutom en ytbehandlingen som heter Ceramicplus som gör det ännu lättare att hålla rent. Behandlingen stänger nämligen porerna i porslinsytan och därmed blir porslinet så tätt att vattnet inte får fäste utan rinner av tillsammans med smuts och kalk. För att hålla det fräscht räcker det att torka av med en mjuk trasa och eventuellt lite milt rengöringsmedel. Man ska aldrig använda slipande eller talkbaserade produkter – detta gäller både vitt och färgat porslin.

Slutligen, Artic Black Edition är en begrändrad upplaga, när räknar ni att vi köpa det? Vi längtar!

Vi räknar med att Artic Black Edition kommer att finnas i butik from januari 2014. Vi längtar också efter att se vilket intresse det blir hos våra kunder. Hur många kommer att våga köpa nattsvart badrumsporslin?

Tack Kristina för svaren och vi ser fram emot att återkomma i januari för ytterligare produktinformation!

Exit mobile version