Limegrönt i badrummet

badrumsinspiration gront badrum staende kakel modernt badrum inspiration midcentury design downshire foto shannon mcgrath clare cousins badrumsdrommar

En färg som många tycker om är grönt, men den kan ibland vara lite svår att få till i ett badrum. För färger skapa spegling och man vill inte ju inte gärna att ljuset ska reflekteras från väggarna så man ser spyfärdig ut varje gång man tittar sig i spegeln. Då är ljuset är extra viktigt att tänka på och en vitnyans på belysningen är så gott som ett måste. Naturligt ljus är också en stor bonus för att kringgå grönheten i spegeln.

Den här limegröna (men kan också uppfattas mer åt senapshållet) nyansen är lite småtuff i ett badrum med funkisstil. Gillar för övrigt att heltäckningsmattan i närliggande sovrummen går i samma ton. Vi hade plockat in teakdetaljer som tar fram retrokänslan ännu mer.  T.e.x på luckorna på kommoden eller varför inte en klassisk string-hylla med svarta gavlar och teakhyllor. Något som helt enkelt mjukar upp lite och sätter den där sista touchen!

Ett tips vi gärna vill dela med oss av är hur just olika träslag kan framhäva olika färgtoner i rummet; Ljusare träslag såsom björk och asp kan ge en kallare och lite stramare känsla, medans teak och valnöt ger en varmare känsla. Men oavsett vilket träslag du väljer så blir intrycket mindre grafiskt hårt kan vi tycka.

Detta personliga bungalowhus ligger i Melbourne, Australien. Visserligen är klimatet och förutsättningarna för liknande byggnation helt annorluda här hos oss i Sverige men vi kan ändå inte låta bli att inspireras av alla dessa glasprydda skjutdörrarna som släpper i massor med ljus i denna tillbyggnad. Trästaketet runt om gör att det trots allt är insynsskyddat från nyfikna ögon.

Foto av Shannon McGrath för Clare Cousins.

Exit mobile version