Lime och trä i symbios

lime paul raeside 620x380

lime paul raeside 620x380

En udda kombination som funkar fint ihop finns det i detta badrum. Nämligen kombinationen att blanda ett ljusare träslag med en starkare färg som accentfärg. Inte det vi är vana att se men fint!

Ett bra knep att måla något detalj i en avvikande accentfärg men behålla väggar och golv i neutrala material. Skulle man tröttna så är det bara att måla om. Något som detta badrum verkligen tagit tillvara på och skapat en häftig effekt med den limegröna färgen. Genom att både måla badkaret och lilla stolen skapar man ett tema som kan förlängas i flera detaljer om man vill.

Det runda draperiet och duschskålen ger rummet en mer klassisk touch och blir fint mot träslaget. Välj gärna ett enkelt draperi så träder detaljerna fram mer och hamnar i fokus.

Om du vill använda trä på väggar i badrummet så tänk på att använda ett träslag som helst i vårutrymmen som är mer vattentåligt såsom teak etc. Tänk även på att inte använda spikar då de punkterar tätskiktet och ditt våtrum upphör att vara fukttåligt och försäkringen täcker inga skador.

Numera finns det många klinkers som liknar trä och bör då användas på golvet men med fördel även på väggarna. Det blir troligtvis även ett billigare alternativ än att tänka väggarna i teak eller valnöt.

Hör alltid med din hantverkare vilken lösning som är lämpligast för din badrumsdröm!

Foto av Paul Raeside.

Tips!passa även på att kika i hans portfolio över alla vackra hem han fotograferat.

Exit mobile version