Romantiska badrummet på landet

Romantiska badrummet är en badrumsstil som ligger många varmt om hjärtat. Där väggarna som pryds av vita fasetterande plattor blandat med pärlspont. Vackra detaljer som gamla skåp ommålade i vitt för allt från handdukar till små onödiga prylar som är fina att göra stilleben med.

Här förstärker det schackrutiga golvet den lantliga känslan oerhört mycket i romantiska badrummet. Ett tips för dig som kanske har ett större badrum, är att undvika för små plattor så du slipper känna att det blir väldigt rörigt intryck. Då kanske plattsättaren morrar lite över hur han ska kunna få till ett bra fall mot brunnen med den storleken – då är det en perfekt lösning att välja en mindre just vid fallet som de gjort i detta badrum.

En annan sak många brukar ha lite funderingar över är vilken nyans på fogen man bör väljer vid ett svart/vitt golvmönster. Vårt råd är att välja en nyans mittemellan vitt och svart. Alltså en mellangrå nyans. En vit fog rekommenderar vi absolut inte på golvet och tar du svart fog riskerar du i sin tur att de svarta plattorna kan komma att se snäppet större ut då den mörka fogen kommer lura ögat.

Så med andra ord är vårt tips att välja den gyllene medelvägen när det kommer till fogfärgen till golvet när du har flera plattfärger!

Bild från Romantiska Hem.

Exit mobile version