Tapeten Martinique Banana Leaf i badrum

Badrumsinspiration - badrum inspiration martinique banana leaf bathroom marjorie skouras apartment therapy badrumsdrommar feature

badrum inspiration martinique banana leaf bathroom marjorie skouras apartment therapy badrumsdrommar feature

Efter att ha sett så många sobra och enfärgade badrum är det lite av en fröjd att få se så mycket mönster i ett badrum. Kanske inte helt överraskande att det är designern Marjorie Skouras som bor här. Hon är främst känd för sina vågade och färgsprakande lampor och som inredare i privata hem. Hennes badrum är minst sagt eklektiskt med sin klassiska tapet, mässingdetaljer, tavlor och kaklad badkarsdel i vita 10×10-plattor ställda på diagonalen med svart inramning. Mer är mer och varför inte lite mer?

Klassisk tapet (Martinique Banana Leaf) som kommer från Martinique Wallpaper som på senare tid dykt upp ganska frekvent i olika inredningssammanhang, bl.a. nu senast hos Trendenser. Lite mindre vågat än här men ändå ett tydligt tecken på att stormönstrade tapeter ännu är att räkna med.

Kuriosa! Denna klassisk tapet togs ursprungligen fram 1942 för “Pink Palace” på Beverly Hills Hotel av designern och inredaren Don Loper (här intill med Judy Garland på en societetsmiddag). Andra kända platser mönstret setts på är bl.a.  Maria Carey albumomslag, Golden Girls TV Show, Niki Hilton’s, Pad, Friends TV show, The new 90210 TV Show m.m.

Foto från Apartment Therapy.

Exit mobile version