Hemma hos Steve Angello och Isabel Adrian på Södermalm

badrumsinspiration hemma hos steve angello isabel adrian swedish house mafia badrum snedtak granitkeramik marmor stentvattstall vardagsrum takmalning foto bernstein realestate badrumsdrommar

Det är alltid roligt att få kika in i spektakulära hem, speciellt när de finns i Sverige. För ett spektakulärt hem innehåller högst sannorlikt ett badrum som vågar sticka ut lite extra. Så med det sagt blev jag mycket nyfiken på Master badrum hemma hos Steve Angello (musikproducent och del av Swedish House Mafia) och hans fru Isabel Adrian (Hollywoodfruar) samt två barn på Södermalm i Stockholm.

Jag minns när detta unika boende köptes av paret osett och sedan mycket länge och varsamt renoverades då huset är ett av Stockholms äldsta stenhus från 1600-talet med merparten av interiören K-märkt. Så när hemmet nu åter är ute på marknaden vill jag visa hur gammalt och nytt kan mötas på snyggt sätt i badrum!

Mörk materialmix och dov lyx

Master badrum finns i detta townhouse på högsta våningen som tidigare var vinden. Här är merparten av taket lutande vilket gör detta till perfekt inspiration för dig med snedtak i badrum. Så det är kul att se hur de knepiga förutsättningar tagits tillvara och blivit snygg badrum av det!

Här finns två blickfång – den pampiga duschen man möts av när man stiger in i badrummet och det stora stentvättstället som man ser väl inne i badrummet. Resten underordnar sig och skapar enhetlig känsla.

På golvet och i duschdelen är det granitkeramik i grov stenkänsla. Väggarna följer upp känslan men med målad yta som mjukar upp – ett bra exempel på hur mörk färg kan skapa stämning i stort badrum. Detaljerna såsom blandare, handdukstork och infällda spottarna är matt svarta och ger modern industriell effekt som kontrasterar snyggt till de gamla träbalkarna.

Pricken över i:et är så klart dagsljuset från takfönster som jag bara kan gissa har slående utsikt.

Snedtak i badrum som detalj

En vanlig fråga när det gäller snedtak i badrum är helt enkelt hur ska man tänka med ev. plattsättning – ska den sluta när snedtaket tar vid? Fortsätta upp på taket? Eller är det bästa att inte sätta plattor alls på den väggen där snedtak sitter?

Mitt råd brukar vara lite olika från fall till fall. I vissa badrum blir det lätt en tung känsla när plattor sätts på snedtak och då är det bättre att enbart göra så i duschdelen om den är mot snedtaket. I andra badrum, som här, passar det snyggt att enbart måla den delen av badrummet som är kopplad till snedtaket och istället enbart lyfta upp golvet till sockel på väggen.


3 sätt att tänka kring materialval för snedtak i badrum

  1. Sätt plattor på snedtak enbart i duschdelen och måla snedtaket i övriga delen av badrummet. Det ger en tyngd och markerar duschdelen lite extra.
  2. Sätt plattor enbart på raka delen av väggen och måla snedtaket. Denna variant är bra mellanväg och ger mer “satt” känsla i badrummet så kanske inte alltid passar badrum där snedtaket börjar lågt.
  3. Måla både raka väggen och snedtaket. Detta är oftast min favorit då det ger en lugnare känsla och du kan styra med kulörval hur tydligt du vill markera övergången mellan vägg och tak.

En annan detalj att fundera på är om du vill jobba med mörkare kulörer i badrummet så är ett bryt likt här att föredra. Då får taket en vit kulör istället och du slipper känslan av att taket “ramlar” på dig. Skulle du istället jobba med ljusare toner så kan du med fördel även måla taket i samma kulör som raka väggen.

På första våningen ligger gästtoaletten med svart högspolande toalett och fantastisk tapet. Eftersom jag själv är svag för mörka badrum och effektfulla gästtoaletter så gör dessa detaljer  hemma hos Steve Angello och Isabel Adrian mig mycket glad – önskar bara jag fick se mer från detta lilla rum!

 


Nedan ser du mer från hemma hos Steve Angello och Isabel Adrian – här hittar du resten av bilderna eller om du vill köpa detta townhouse.

Foto från Bernstein Real Estate.


Psst! Nedan ser du mäklarbild på badrummet från när townhouse köptes 2016. Fler bilder hittar du här.

Exit mobile version