Modernt möter jugend i Gent

Badrumsinspiration - Mörkt och modernt badrum med jugend detaljer och svarta snickerier i Gent, Belgien, av modernt Frederic Kielemoes.

Det mörka och det klassiska inom inredning är två världar som sällan möts så snyggt som i Belgien. Detta badrum i Gent ritat av Frederic Kielemoes är allvarligt och vackert på ett sätt som bara belgiska badrum kan. En mix av moderna former, mörka toner och elegant jugend som accent. Se bara själv nedan!

Dova toner och kulörer som alternativ till grått

Låt oss kika på alla genomtänkta material, kulörer och detaljer i detta “enkla” badrum. Visst vilar det ett dovt lugn över detta rum? Känslan är ombonande tack vare kulörerna som går mycket fint ihop samtidigt som de är tydligt självständiga. Helt enkelt tyckert jag detta är perfekt exempel på hur många alternativa kulörer det finns till grått och vitt, men som ger samma klassiska känsla som vi eftersträvar just med gråmålade väggar.

Jag älskar grått, men känner ändå att vi blivit lite hemmablinda och missar på vägen hur många andra kulörer som det finns. Bara att tänka på hur en nyans upp eller ner från gråskalan kan skapa samma effekt men samtidigt ger mer karaktär åt ditt badrum.

Så nästa gång du vill gå grått – testa att välja greige. Eller ta det ett steg mer mot oliv istället. Sugen på mer värme men rädd för beige? Välj en nyans som drar mot ockra istället. Eller varför inte umbra som i detta badrum? Tänk helt enkelt mer “skitigt” och “blekt” när du väljer kulörer som ska vara alternativ till rena gråtoner – det mesta kommer funka till vitt och svart men du får mer charm på köpet.

Kom ihåg att den kulör som ser udda ut på färgprovet kan just vara kulören som ger hela ditt badrum den stil och charm du söker. Så lämna gråskalan och köp provburkar i “fulare” kulörer för att testa!

Svarta blanka snickerier

Det eleganta i detta badrum är de svarta snickerierna som sätter tonen så tydligt. Det är de (och spegeln mittemellan dessa) som tillsammans med de svarta blandarna och gjutjärnslampan i taket blir till accenter i jugend. Inte minst för mötet mellan de blanka svarta fönsterramarna och det färgade blyinfattade glaset är oslagbart tycker jag!

För i detta badrum är alla snickerier målade med högre glanstal än det matta som är modernt nu. Vilket ger djupare svärta och mer klassisk känsla.


Egentligen är snickerifärg generellt i ungefär glanstal 40. En halvblank yta som var/är standard på fönster, dörrar och andra trädetaljer i våra hem. Men i takt med att matta färger utvecklats till bättre och bättre började alla snickerier bli matta då det är trenden just nu – så välj glanstal efter vilken stil (och känsla i färgen) du vill få till!

Här hittar du alla bilder och kan läsa mer om projektet också!

Foto av Cafeine för Frederic Kielemoes.

Exit mobile version