Det mästerliga i badrum ligger i det enkla

badrumsinspiration svartvitt badrum i paris carrara tvattstall benstallning svart blandare chevron parkett pierre jeanneret interior nicolas schuybroek via yellowtrace badrumsdrommar

Alla som någon gång inrett ett helt hem vet hur knepigt det kan vara att begränsa sig. Att samla ihop alla idéer och få till en helhet som håller ihop den önskade stilen. När det gäller badrum är det precis samma sak, men i koncentrerad form. Det svåra är sällan att ha idéer utan att avgränsa dessa till något vettigt och bra. Så det mästerliga i badrum ligger i det enkla – och vem passar då bättre att inspireras av än belgiske arkitekten Nicolas Schuybroek?

Nicolas Schuybroek är personen bakom många fantastiskt lyxiga hem som alla har en minimistisk men ändå ombonad stil gemensamt. Det är stramt, tydligt och så där avskalat på saker att det väcker ofta frågan; “Var har de gömt alla prylar?!”

Carrara, svart stål och stuckatur i klassiskt modernt badrum

Svaret på funderingen ovan är enkel och däri ligger lyxen – platsbyggd diskret förvaring. Plus att personerna i hans hem kanske inte har så mycket saker. Bara det inspirerar!

Här är en klassisk Parisisk våning á la Nicolas Schuybroek vars badrum är en gammal favorit. Notera att spegeln ovanför tvättstället är ett spegelskåp. Diskret och stilrent syns det inte mer än med sin ram som knyter an till de övriga metalldetaljerna.

Dessutom är det två tvättställ med benställning i detta badrum, ett på vardera sida om badrumsdörren (du ser det andra du längre ner).

Modernt möter klassiskt på naturligt sätt

Jag är svag för svarta tassbadkar. Gärna i en icke-gammeldags miljö som i detta moderna badrum. Mixen av klassiskt och stramt modernt ger det där extra.

Så vill du få till ett badrum som är modernt men ska hålla över tid är bästa knepet att mixa nytt och gammalt. Betona den stil du önskar med färg och/eller materialval. Här är tråden den matta svarta metallen som ger en känsla av gammeldags gjutjärn men i annan tappning.

Plocka in trä som mjukgörare

En pall, en stol eller bara en hylla med patinerat trä ger allid en mjukare känsla i badrum. Styr ditt val av möbel utifrån vilken stil du vill ha – här passar Midcentury design perfekt in och ger den där tidlösa medvetna lyxkänslan.

Sen bidrar givetvis denna vånings stuckatur och franska balkong till det där extra!

Nedan ser du våningen i övrigt – här kan du se de resten av RK Apartment. Här hittar du fler badrum jag visat av Nicolas Schuybroek.

Foto av Claessens & Deschamps för Nicolas Schuybroek via Yellowtrace.

Exit mobile version