Litet badrum med designklassiker

Badrumsinspiration - badrum inspiration alape work sink foto Armelle Habib badrumsdrommar feature

badrum inspiration alape work sink foto Armelle Habib badrumsdrommar feature

Det finns ett land som nog dominerar bland internationella badrum vi visat här på Badrumsdrömmar, och det är Australien. Deras kärlek till skandinavisk design i kombination med mer vågad arkitektur gör att många snygga badrum finns där. Lägg till andra tätregler och genast sker det mer vågade lösningar och materialval.

Och detta hem i Melbourne (tillhör Simone Hagg som driver arkitektbyrån Hecker Guthrie Studio) är inget undantag – här samsas ljusa träslag med enkel ombonad minimalism som flörtar rejält med skandinavisk design. Men vi vill spana in badrummet!

Badrummet är enkelt med fokus på emaljhon som numera är en designklassikern från Alape och återkommer i många badrum utomlands (t.ex. i detta badrum). Inte så ofta vi ser den i svenska badrum dock, men det kanske är en tidsfråga?

För med ett så här tydlig tvättho så behöver badrummet i övrigt inte vara så mycket mer än här; väggar klädda med matt vitt 5x5cm mosaik med ljusgrå fog och golv i gråspräcklig 30x30cm klinker. I övrigt ser vi tyvärr inte så mycket men misstänker att duschdelen är i samma vita mosaik.

Nedan ser du hur färgskalan i köksdelen går i linje med de toner som badrummet har.

I ett annat badrum är det samma emaljho men här är istället väggarna målade hela vägen. Rätt skönt att få se hur okrångligt badrum kan se ut och ändå ge en tydlig charm i ett omgjort hus från 1960-talet!

Spana in resten av hemmet här och låt dig inspireras av de neutrala varma tonerna som du med fördel kan använda om du önskar ett ljus badrum som är tidlöst, men kanske inte vill jobba med gråskalan som vi ser överallt.

Foto av Armelle Habib med styling av Heather Nette King för Elle Decoration via Sage and Clare blog.

Exit mobile version