Badrum i Arts & Crafts anda

Badrumsinspiration - svart rosa badrum inspiration arts crafts kalkmalade vaggar design Patrick Williams Berdoulat London flat via Remodelista badrumsdrommar feature

Detta badrum finns i ett vackert Viktorianskt hus i London från 1850-talet. Det var modernt och “plastigt” renoverat och när Patrick Williams, bakom designfirman Berdoulat, köpte det och påbörjade resan att återskapa husets ursprungliga själ och karaktär i sann Arts & Crafts anda.

Visst syns det att han är proffs, men det ger ändå oss en kick att se hur snyggt ett badrum kan bli med konsekvent stil hela vägen och vackra genuina materialval!

Blev du lite sugen nu på rosa badrum kanske? Rosa och svart alt. mörkgrått är så snyggt ihop tycker vi och här förstärks karaktären extra med att den nedre delen är i panel och övre i kalkfärgsmålad yta. Inget kakel så långt ögat kan nå!

Vill du ändå plocka in kakel så välj en klassisk vitt 10x20cm, med eller utan fasad kant, och sätt dessa i halvförband i t.ex. duschen eller kring badkaret.

Tänk på att detta är ett badrum i London och deras tätregler (oklart hur de ser ut med tanke på att vissa badrum fortfarande har heltäckningsmatta) skiljer sig från svenska regler, och vi skulle rekommendera en ruffig träklinkets istället för trägolvet.

Pärlspontsväggar funkar i badrum men bakom måste det vara godkänt tätsystem och se till att träpanelen är grundligt målad i flera lager för att verkligen tåla fukten i badrummet. Kan ändå vara en gråzon – så kolla med ditt försäkringsbolag på vilka krav de ställer innan du sätter igång!

Vi har på agendan att lära oss mer om miljömaterialet Tadelakt, för med det kan du få denna kalkliknande yta som är vackert matt.

Vill du ha vanlig våtrumsfärg så räkna med högre glanstal hos de flesta färgleverantörer. Har du koll på de olika glanstal för färg förresten?

Liten guide för glanstal: Helmatt (0-5), Matt (6-10), Halvmatt (11-29), Halvblank (30-59), Blank (60-89) och Högblank (90-100).

Här kan du se mer av denna vackra våning och här kan du drömma dig bort i alla vackra badrumsdetaljer (och tvättstället i emalj). Så dags att boka in en resa till London och shoppa!

Foto av Berdoulat via Remodelista.

Exit mobile version