Taket av för detta ruffiga badrum!

I delstaten Washington finns Lopez island där detta hus, ritat av Olson Kundig Architects, ligger på helt underbar plats. Utsikten, ljuset och havet. Men här är vi främst sugna på att prata om detta ruffiga badrum – så här har ni det!

Ett stort badrum i angränsande del där du kan lyfta av taket. Jepp! Inte för det ser varmt och skönt utan, snarare tvärtom. Men coolt är det.

Påminner oss lite om detta badrum i Finland vi visade för ett tag sen. Fast där var känslan mer nordisk än här. Nedan kan du ser mer om själva takkonstruktionen som är verkligen något extra!

I Shadow Boxx är stilen industriell och ruffig – den kretsar kring materialen betong, stål och trä. Här ser du synliga stålbalkar, slitet trä och rostiga ståldetaljer både inne och ute. Belysningen är även den industriell med industrilampor i zink och järn.

Här är stilen i både badrummet och de andra (toaletten och duschen) relativt enkelt och istället fokus på övriga ytornas strukturer. Känslan av funktion är tydlig och då räcker det att badkaren är raka och vita utan krusiduller.

Den funktionella industristilen plockas även upp i blandarna som är vridbara och gängade i samma stuk. Likaså är lamporna av utomhus stuk och påminner om ladugårdsbelysning vi tipsat om förut här och här.

Spontant kanske hemmet inte känns så ombonad men jädrans vad läckert. Här har man verkligen jobbat med att sudda ut inne och ute i färger och material.

Vad säger du – skulle du bo såhär? Här kan du se resten av detta hem och hus.

Foto av Jason Schmidt för Olson Kundig Architects och goCstudio.

Exit mobile version