Fråga: Vilket format på väggarna om vi kör fiskbensläggning på golvet?

badrumsdrommar1

badrumsdrommar1

Till att börja med vill jag säga att efter ett otal timmar framför datorn, i hopp om att hitta inspiration till vårt nya badrum, är er sida den första som gett riktig inspiration! Tack för det!
.
Bakgrunden är att jag och min sambo nyligen har köpt en lägenhet på 55kvm, en äkta funkis med badrum som behöver renoveras. Vi har fallit för “stavparketts-golvet” likt Studio Toogoods och Kalb Lempereurs, men har svårt att se vilket kakel till väggarna som passar bäst. Ni som är badrumsexperter, och har sett betydligt fler badrum än oss kanske har en idé!? Vi vill gärna ha helkaklat och nog inte stavparkett på väggarna också då vi tror att en kontrast till golvet blir snyggast.
.
Vore supersnällt om ni ville dela med er av era tankar!

 

Generellt skulle vi säga att det finns två vägar att gå; antingen att betona funkisstilen ytterligare eller att strunta i den lite och istället fokusera på modernare touch som ändå respekterar lägenhetens funkiskaraktär.

Om ni väljer att betona lägenhetens funkisstil så skulle vi rekommendera en vit blank 15×15 kakelplatta som alltid är rätt i det sammanhanget. Med fiskbensläggning på golvet blir inte den kombinationen tråkig heller. Om ni sätter väggplattan med- eller utan förskjutning är smaksak. Vi skulle nog välja utan för att inte “stöka till” intrycket för mycket. Färgen på fogen till den kan bero på vad ni väljer för nyans på golvet och om den ska vara lika mixad i färgerna som på bilden.

Däremot om ni vill istället fokusera på en modernare touch, så skulle vi rekommendera lite större format i matt vitt och laserskuret. Då får ni minimalt fogavstånd och känslan blir att väggarna blir lugna och strama. Format då kan vara antingen kvadratiska 30×30 alternativt lite mer avlångt och då kanske 30×50 eller liknande. Så länge ni håller er till proportioner under 1×2 (t.ex. “tjockare” än 30×60) så kommer fokuset att hamna på golvet. Matt yta ger ett lugn mot fiskbensmönstret dessutom. Känslan blir då lite likt detta badrum, även fast här är målade väggar.

Återkom gärna när badrummet är klart. Vore kul att få se det slutgiltiga resultatet!

Foto från Studio Toogood.

Exit mobile version