Fräscha upp badrum för 5000kr

Badrumsinspiration - badrum inspiration badrumsrenovering light renovering kakelbard badrumsdrommar feature

badrum inspiration badrumsrenovering light renovering kakelbard badrumsdrommar feature

Jag skulle vilja fräscha upp mitt badrum men har bara liten budget och undrar om ni har några tips på vad man kan göra för ca 5000:- utan att blanda in hantverkare. Idag har jag vita 15×15 kakel på väggarna med en aprikosfärgad bård och på golvet en 10×20 skrovlig klinker på golvet i samma nyans som bården. I badrummet har jag tvättställ, toalett och dusch.


Bårder är något som inte ligger oss särskilt nära om hjärtat. Därför skulle vi vilja börja med att tipsa dig om hur du kan trolla bort den på snyggt sätt här. Vinylfilmen kostar inte mer än en hundring och det gör att intrycket blir annorlunda snabbt.

Vill du ha det diskret kan du välja vitt annars en större kontrastfärg som vitt eller varför inte göra mer tokigt och välja ett mönster såsom carraramarmor?

Enkla tips för hur du kan fräscha upp badrum

Förvaring

Se över förvaringen och fokusera på att plocka undan småsakerna och göm undan dessa så blir intrycket lugnare och fräschare. Bra lösning är ett enkelt högskåp med antingen spegeldörr, för mer rymd och ljus, eller i trä för mer värme i rummet. Finns flera prisvärda alternativ på marknaden nu!

Spegel

Stor spegel! Ett knep vi ständigt återkommer till men som är mycket bra sätt att få ett badrum att lyfta.

Kromade detaljer

Detaljer du kan uppdatera enkelt som ger bra resultat är t.ex. duschstång, vattenlås, blandare och handduschen. Byt ut dessa till nya fräscha i krom så lyfts badrummet snabbt!

Vardagslivets prylar

Väl i duschen kan du se över hur dina flaskor och duschprylar står och uppdatera där. Kanske sätta upp en ny snyggare hylla där alla flaskor ryms så du slipper ha dessa på golvet. Eller göra som på hotell och kanske ha duschtvål och schampo i pumpar på väggen? Numera kan du limma upp alla beslag så du har möjligheten att prova dig fram.

Fräscha upp fogarna

Fräscha upp fogarna genom att grovstäda och skrubba.Eller varför inte byta färg helt genom att gröpa upp gamla fogen en bit och lägga på ny alt. måla på den gamla. Lite pilligt jobb men klart värt för intrycket! Kika mer här.

Se över golvet

Golvet är lite svårt att göra något åt utan hantverkare, men en snygg badrumsmatta kan gömma mycket. Annars om ditt golv, och tätskikt inunder, är intakt kan du lägga på nytt golv ovanpå det befintliga. Men kolla alltid med behörig hantverkare så det går!

Slutligen ett bra tanke att komma ihåg, när inget annat funkar, att helt enkelt lura ögat till att titta på något fint och slippa fokusera på att dölja något fult. Lycka till!

Foto av Jenny Brandt för Dosfamily.com och Mikko Ryhänen för italienska Living (Corriere della Sera) via Lovely Life.

Exit mobile version