Grön stillhet i litet badrum

Vi tänkte visa ett snyggt och enkelt badrum där kaklets färg står i fokus. Grönt i ett litet badrum har en förmåga att ge ett varmt och mjukt intryck.

Här är väggarna satta med 10×20-formatet i halvförband som passar alldeles utmärkt till ett badrum där du vill betona eller skapa sekelskiftescharm. Den lingröna nyansen faller de flesta i smaken och perfekt för den som vill ha en färg men ändå inte så färgstark. Pasteller är tacksam just av den anledningen att de lätt går att uppdatera och kombinera med både ljusare och mörkare toner.

Vill du “piffa” upp badrummet ytterligare med mer detaljer eller få in lite hårdare känsla, så addera en svart kakellist som får löpa runt rummet i brösthöjd. Eller varför inte lägga in ett hexagon- eller oktagonformat golv? Likaså kan du med fördel plocka in olika träslag som mjukar upp stilen. Plocka in teak om du är mer sugen åt 1950-tals känslan, ett blanklackat ådrigt träslag för 1910/20-tals känslan eller bryt med carraramarmor för en mer modern touch.

Vi har visat flera variant på dessa stilar här på bloggen så vi hoppas du hittar din egen tolkning av den milda gröna färgen!

Foto av Simon Whitmore via House to home.

Exit mobile version