Viktorianskt badrum i pärlvitt

Tapet i brittiskt badrum

Tapet i brittiskt badrum

Vitt, vitt och vitt. Det finns massor av vita nyanser att välja på! Här går ett viktorianskt badrum i vad vi tycker är pärlvitt. Men du kan även kalla det gräddvitt och benvitt. Definitionerna varierar med fabrikanterna så det är lätt att bli snurrig.

I detta väldigt brittiska badrum är det träväggar och även badkarsfronten i trä. Lite knepigt att få till så vi lämnar denna biten till att enbart vara inspiration. Denna stil går fint att återskapa med att bygga med kakel eller klinker som både är tåligare och mer praktiska i våtutrymmen. På samma sätt kan du byta ut tapeten mot mönstrade plattor. Numera finns det flera varianter att hitta på marknaden som just är i denna stil.

Snyggt med “fuskiga” oktagonplattor på golvet med illusionen av infällda mörka kvadrater. Det ger rätt känsla i viktorianskt badrum tillsammans med detaljer som den snygga kromade spegeln, tvättstället med pelare, gammeldagsblandare och klotlampan över tvättstället.

När det gäller belysning i badrum med äldre stil alltid en liten extra fundering. Ska man välja spottar även fast de bryter stilen eller ska man nöja sig med klassisk tak- och väggbelysning? Här är vi rätt förlåtande och tycker att du absolut kan köra på spottar för även om stilen ska respekteras, så ska den också vara anpassad för dagens, och framförallt dina, behov! Så kör på snygga diskreta spottar men välj tidsenlig belysning som istället får synas lite mer.

Bild från McIntyre.

Exit mobile version