Betongplattor i pusselform

Betongplattor i olika mönster och färger är något som har som blivit större än störst på badrumsmarknaden. Det är varken starkare material eller lättare att hålla rent än vanliga keramiska plattor – men trots det är intresset stort efter något nytt och spännande utanför ramen för det som är typiskt kakel eller klinkers.

Färgerna får med betongen ofta snyggare lite “jordig” nyans som vanligtvis är lite svårt att få till med glaserade keramiska plattor. Det finns varianter och då homogena plattor som kan få den där härliga torra och något dova färgkänslan.

En nyhet på marknaden är dessa plattor från Ivanka Concrete Design, ungerskt företag med säte i Budapest, där du kan skapa egna kombinationer, likt ett pussel, från standard eller specialfärger.

Osäker på hur du kan använda dessa i ditt badrum? Ett förslag är att använda mönstrade plattorna på golvet och kombinera med enfärgade kakel på väggarna. Färgintrycket beror allt på vilka nyanser du använder på mönstrade plattorna. Om du har svårt att hitta en passande nyans på väggen, välj då istället vanlig vit – så kan det aldrig bli fel!

Färgglada plattor kommer ofta fram snyggare mot vitt. Så det är absolut inget tråkigt alternativ. Annars har du den superfina kombinationen på första bilden som låter mönsterplattorna pryda en bit upp på väggarna.

Kombinationer till en oändlighet finns det hursomhelst!

Bilder från Ivanka Concrete Design.

Exit mobile version