Annorlunda lantligt badrum i grönt, svart och mässing

badrumsinspiration gront lantligt badrum tassbadkar gront kakel zellige fiskeben badrumsgolv badrumsmobel foto dana ozollapa badrumsdrommar

Lantliga badrum kan onekligen inspirera till att förenkla, mixa och skapa en lugn badrumsstil. För inte sällan är lantliga badrum just sådär självklart enkla där loppisfynden möter byggvårdsbutikens nytillverkade detaljer och klassiska former på porslin m.m. Så vad händer då om du tar allt det där men också kastar in moderna inslag och djupa mörka toner? Ja då, om du har tur, kan du få till ett badrum likt det jag tänkte visa här.

I ett rött hus på landet finns just denna eklektiska mix där nutid och dåtid snyggt blandas till en charmig och personlig badrumsstil – allt ändå balanserat på rätt sida om husets karaktär. Se själv nedan!

Mörka toner och metaller i både svart och mässing

I detta stora badrum som finns på övervåningen, se planlösning nedan, är tonerna dramatiskt mörka med tydliga texturer som ger sin egen karaktär. Det gröna zellige-kaklet skiftar i olika gröna nyanser och ger badrummet just den dramatiska effekt som plattorna är kända för. De putsade väggarna tonar ner livet något och det svarta fiskbensmönstrade golvet lyfter in det klassiska på oväntat sätt. Alla tre ytorna jobbar oväntat bra ihop med andra ord.

Jag gillar även att man valt att plocka in moderna svarta blandare i detta badrum – trots att det redan sitter gammeldags badkarsblandare och takdusch i mässing. Totalkrock som ändå funkar!

Så vill du få till ett klassiskt badrum men ändå överraska så är mitt tips verkligen att våga göra det med blandare som är minimalistiska tolkningar av tidlös klassisk design.

Nedan kan du se planlösningen på det större badrummet – som du ser ovan, och det lilla på nedervåningen som går i mer dova ljusa toner nedan.

 

Våga välja schackrutigt i annat än svart/vitt

Det lilla badrummet på nedervåningen är också det charmigt och genomtänkt ner till minsta detalj. Skillnaden är att här har man istället jobbat med mer “vanliga” materialval såsom den klassiska avlånga kakelplattan i 7,5x15cm och schackrutigt badrumsgolv. Men trots det har man ändå vågat välja en gråbeige nyans på kaklet och valt bort den förväntade svart/vita schackrutiga mot mörkrött och benvitt med frisram i svart. Det sistnämnda blir så snyggt när du ser att snickerierna utanför är målade i engelskt rött (tror jag iaf att kulören heter)!

Lägg till det snygga nätta spegelskåpet i industriell stil och svarta lysknappar – detaljer som knyter ihop och lyfter stilen ytterligare tycker. Med andra ord perfekt inspiration för litet badrum i lantlig stil.

Nedan ser du snickerierna, och den gammeldagsa radiatorn målade i engelskt rött – super fint. Här kan du se resten av huset!

Foto av Dana Ozollapa för Historiska Hem.

Exit mobile version