Viktoriansk toalett med djärva inslag

Många väljer att sätta upp pärlspont på väggarna i gästtoaletten för ett mer ombonat intryck och lite lantlig touch. Om du däremot kombinerar pärlsponten med mönstrat golv så blir intrycket lite mer kaxigt. Kombinera då gärna med lite hårdare kontraster i färgerna för att få fram det grafiska. Här på denna toalett älskar vi det hexagonmönstrade golvet i mosaikform som vi tidigare även har visat i detta badrum.

Skulle du tycka att känslan blir lite kallt så kan du alltid måla väggarna ovanför pärlsponten i en mjuk skitig pastellnyans som t.ex. lingröngrått.

Vi har tidigare visat att du inte behöver ha en spegel precis ovanför tvättstället utan istället kan ha fönstret där. Många låser sig helt i inredningen genom att fastna i tänket att dessa två, spegel och tvättställ, ska vara placerade ihop!

Ibland kan det bli så mycket bättre att placera spegeln vid sidan om så att du lättare komma närmare istället för att behöva luta dig över ett tvättställ först. Här på denna gästtoalett har de valt ytterligare en variant och en liten spegel i fönstret. Det är inte dumt det heller då dagsljuset ger bra ljus när du speglar dig också.

En annan detalj denna toalett har är att dörren målats med griffeltavelfärg. Kanske något att ta efter och skriva lite peppande ord för att få morgonen att starta på bästa sätt?

Bild från Apartment Therapy.

Exit mobile version