Natursten på olika sätt i badrummet

stoneforest badkar travertino 620x380

stoneforest badkar travertino 620x380

Detta fantastiska badkar är från Stone Forest och hugget ur stor bit granitsten där varje kar blir unikt i mönstringen. De använder speciell teknik för att skära stenen med hammare och mejsel tills den får den önskade formen.

Formgivarna säger att de var inspirerade av japansk badrumsstil när de kombinerade den eleganta enkelheten i japansk stil med modern design. Finns att få flera olika stenar såsom granit, marmor, opal och i önskad form från oval till rund eller rektangulär. Detta kan man verkligen kalla för hantverk!

Natursten i alla dess former blir allt mer populärt. Stilen från det grafisk hårda vänder sakta och i takt med att mer avancerade tekniker skapas ökar även arbetet med detta naturmaterial. Visst påminner badkaret lite om badrummet (här nedan) i Filippa K:s förra våning vi visade tidigare?

 

 

Där var det uppblandat med vitt i möblerna och stor spegel En varm färgskala som byggs upp av stenens färger till olika vackra skiftningar. Kul att kunna visa flera varianter på hur du kan använda dig av stilen beroende på hur mycket eller lite du vill jobba med natursten i ditt badrum.

När vi ändå pratar om badkar som följer “behöver du fråga efter priset så har du ändå inte plånboken för det” – finns denna horisontella dusch från Dornbacht att sukta efter. Vi såg den på Stockholm Furniture Fair tidigare i år och blev häpna. Det är precis så enkelt, och lyxigt, som det låter. En horisontell dusch med olika massageprogram och värme. Tänk en kombination av ångbastu, duktig massör och perfekta duschen!

Varför inte om du har några hundra tusen över och känner för att slänga ut gamla emaljkaret vid stambytet?

Bild från Home Reviews och Dornbracht.

Exit mobile version