Badrumsnyheter #9 2019

fioranese ceramica kakelspecialisten hth macro design badrumsnyheter badrumsdrommar

November är knappast månaden då de flesta av oss känner energi så då är det kul att se badrumsvärlden som på sistone börjar visa upp nyheter både i form av plattor men också möbler och andra detaljer. Det är framför allt nyheterna från Cersaie Bologna (stora keramikmässan som ägde rum i slutet på september) som jag mest är nyfiken att se vad de svenska återförsäljarna tagit in samt vad som kommer hamna i svenska badrum i slutändan.

Här är månadens utvalda badrumsnyheter jag tycker du ska kika lite extra på!

Klicka för att se större bilder.


Badrumsnyheter #9 2019

Fioranese Ceramica släpper flera inspirerande plattor

Storformat har vi sett länge nu och det blir bara större och coolare framöver. Italienska leverantören Fioranese Ceramica har släppt flera nyheter – två av dessa är Sound of Marbles och Ghiaia. Finns i storlekar från mosaik upp till 120x260cm beroende på serie.

Serien Ghiaia är målad av arkitekten Luigi Romanelli och finns i Bianco, Grigio och Grafite.

Mer info här hos Fioranese Ceramica – säljs via Kakelspecialisten i Sverige.


HTH har släppt fronten Nordic Spirit i trä

Nyligen släppte danska HTH nya fronten Nordic Spirit som är deras tolkning av klassiska “spaljé”-fronten. Finns i fyra olika träytor samt för både skåp och lådor.

Mer info här hos HTH.


Macro industriduchen Empire även i vitt

I början på året släppte Macro Design sin industriella duschvägg Empire med ram och spröjs i svart metall. Nu har den även kommit i vitt. Finns i flera mått, kombinationer och med löstagbara spröjs eller utan spröjs.

Mer info om Macro Design Empire här.


Philippe Starck åter med ‘Starck T’ för Duravit

Efter 25 år skapar Philippe Starck åter en accessoarserie för Duravit som denna gång fått namnet Starck T. Serien består av 16 olika produkter från krok till handdukshylla och kretsar designmässigt kring formen “T”. Starck T finns i krom och matt svart.

Mer info här hos Duravit.


Mora Armatur släpper beröringsfria MMIX Tronic blandare

I början på nästa år ska Mora Armatur släppa sin nya beröringsfria blandare MMIX Tronic i svart. Blandaren ska på så sätt inte bara minska vattenförbrukningen men även underlätta i vardagen med sin tåliga och lättstädade yta behandlad med PVD.

MMIX Tronic börjar säljas fr.o.m. januari 2020.

Mer info här hos Mora Armatur.


… till sist missa inte utställningen Female traces på Möbeldesignmuseum

I mitten på oktober öppnade nya utställningen Female traces på Möbeldesignmuseum, Magasin 6 i Stockholm, som belyser kvinnliga skapare av kända möbler som allt för ofta hamnar i skymundan när retroperspektiva utställningar skapats/skapas. Många designklassiker du säkert känner igen!

Utställningen pågår t.o.m. 1 mars 2020.

Mer info här hos Möbeldesignmuseum.


Foton från respektive leverantör.

.

Exit mobile version