Industriellt badrum i gråskala

Badrumsinspiration - badrum inspiration guldhuset foto johan sellen elledecoration badrumsdrommar feature 2

badrum inspiration guldhuset foto johan sellen elledecoration badrumsdrommar feature 2

Om du följer bloggsfären så kan du nog inte ha missat detta vackra hem i en fd. guldsmedja omritad av arkitekten Johan Israelson. Hela huset följer en industriell stil som går i olika gråtoner från betong till stål och slitet trä. Ett mycket inspirerande hem som trots sina ruffiga material upplevs som varmt och ombonat.

Vi har spanat in badrummet och där är det är inget undantag. Det är et snyggt industriellt badrum i gråskala som perfekt knyter an resten av hemmet. Precis så tycker vi att man ska tänka när man inreder ett hem, det är en helhet där badrummet ska vara ett inkluderat!

Det vi gillar med detta badrum är hur det jobbat med olika toner av grått och helt valt bort vitt. För även om vi älskar vita badrum kan det blir tråkigt att alltid se vita väggar. Genom att låta materialen vara så tydliga i sin karaktär framhäver de en stil som får ta plats. Här är tvättstället i betong extra tungt och följer snyggt upp badkarets form. För att bära upp tvättställets tyngd är det ben på kommoden i svart mdf, som troligtvis vaxats till sin snygga yta!

I detta industriella badrum är det självklart snyggt med en specialbeställd duschvägg med stålram och armerat glas. Badrummet har två olika plattor som sätter tonen, bägge i 20x20cm. Den ena är en mönstrad marrockansk och den andra skiftade grått som påminner om betong. Tillsammans markerar de de olika delarna i badrummet så att rummet upplevs “mindre” och på så sätt mer ombonat.

Tumregel när du vill ha olika material & mönster i ditt badrum är att lista de i rangordning – 1) blickfång, 2) volym, 3) “osynlig” osv.

Där “blickfång” är det du vill ska synas mycket och “osynlig” ska upplevas som lika lugnt en målad yta. Målet är att varje del ska få sin plats och inte konkurrera med en annan, vilket minskar risken för rörigt intryck!

T.ex. i detta badrum är materialrandordningen denna; 1) mönstrad klinkers, 2) grå klinkers, 3) råspontsväggen och 4) slammade väggen som blir “osynlig”. Med en rangordning i åtanke blir det också enklare att fördela sakerna i badrummet – det pampiga tvättstället mot en lugn vägg (den slammade) och det tunga badkaret mot den lugnare klinkersen (den grå) o.s.v.

I dusch- och badkarsdelen är den grå plattan på både golv och vägg i rak sättning. På så sätt hamnar badkaret, det platsgjutna i betong, mycket mer i fokus än om det hade varit en mer dominerad platta runtomkring.

I tvätt- och förvaringsdelen är den mönstrade plattan satt tillsammans med den slammade lugna väggen. I denna del är det även satt råspontväggar som ger en icke-badrums-känsla. En nivåskillnad mot duschdelen markerar de olika delarna lite extra och gör att de upplevs som rum i rummet.

Detta är en bra knep att ta efter för dig som bygger ett större badrum och vill att det ska upplevas ombonat. Oftast har man då kanske både tvättstugan och badrummet i ett, och vill då göra skillnad på dessa utan att det upplevs stökigt.

Plocka då in möbler från andra rum som snyggt skapar en stil. Här är t.ex. vitrinskåpet inte bara en förvaring utan också en snygg detalj som knyter ihop med bänkarna.

För mer information om alla vackra möbler i detta badrum m.m. så spana in hela huset här!

Styling av Tina Hellberg och foto av Johan Sellén för Elle Decoration.

Exit mobile version