Hotellbadrum i Mexiko

Badrumsinspiration - hotell badrum habita monterrey Joseph Dirand twinroom1

Om du älskar strama och lyxiga miljöer med klassisk touch, så kan du omöjligen ha undgått den parisiske designern Joseph Dirand – eller i alla fall hans imponerande miljöer. Han är också känd för att ritat flera modemärkens flådiga butiker såsom Balmain, Givenchy, Alexander Wang m.m. Så du förstår kanske nivån av lyx hans jobb representerar?

Här tänkte vi sukta över hotellbadrum han ritat för Hotel Habita Monterrey i Mexiko. Det är svart, krom och pampiga tvättställ i sten. En stil vi ska hjälpa dig bena ner så du kan få till den i just ditt badrum!

Tydligt, vågat och konstrast

Det som kännetecknar hans inredning är det tydliga, och vågade, brytet i ljust kontra mörkt. Varje del får nytt golv som fångas upp av väggarna och t.o.m. taket får samma mörker. Ett mycket effektivt knep som skapar likt “kuber” i rummen då miljöer såsom hotell ofta är öppna planlösningar.

Här i sviten ovan ser du hur hotellbadrum skymtar bakom en svart kub som är sovrummet. Där ser du också hur badrummet fått motsats kontrast mot sovrumsdelen med mörkt golv och vita väggar.

Tvättställ som showpiece i onyxmarmor

Här i detta hotellbadrum är tvättstället (i beige onyxmarmor) i fokus och det som blicken fastnar på. Resten är relativt nedtonat med stora plattor (ca 40x80cm) i samma färg på golv och vägg. Ska du återskapa detta enligt svenska regler så måste du ha en tröskel med litet uppvik mot – sen är det bara att köra. Välj avlång brunn och låt samma storlek på plattan vara genomgående i badrummet.

Lägg till en skjutdörr så framstår gränsen mer flytande än om du har en vanlig dörr. Likaså måste du få in taket i stämningen för att effekten ska komma fram. Våga måla den i samma kulör som väggarna!

Sen kommer då den största utmaningen – tvättstället. Att hitta samma som här kommer inte bli enkelt så alternativen är tre;

1) speciallbeställ hos stenfirma, 2) ge dig på att bygga ihop en egen variant av betong, sten eller klinkers. Tänk pepparkakshus för vuxna DIY-ambitiösa renoverare. 3) välj en pampig kantig porslinsho som du ställer på en kraftig sockel/hylla. Oavsett vad du väljer att göra så är det en imponerade klump du ska skapa för att detta effekt ska nås.

En annan detalj som sätter denna stil är det murriga och dova i inredningen. Om du är rädd för att det ska bli för mörkt så kan du med fördel blanda ut denna stil med att avgränsa den till en del av badrummet bara. Varför inte göra duschen till den mörka och strama delen som får alla fem ytor mörka?

I just duschen behöver du sällan se varje detalj och en mörk vrå att vakna upp på kanske inte är helt fel? Eller varför inte låta både toaletten och duschen (om de är placera intill varandra) bli inramade i mörka plattor och så kan resten vara ljust? Eller så kan badkaret få en inramning med både en bit framför, fronten och väggarna i mörk platta o.s.v.

Oväntat inslag som detalj

En oväntad och fin detalj tycker vi är detta hotellbadrum är denna lite romantiskt slipade spegel. En detalj som verkligen bryter av mot att det stramt moderna och sätter lite personlighet till badrummet. Snyggt tycker vi!

Vi börjar allt mer se speglar i badrum som vanligtvis inte hör hemma där. Gamla speglar med slipade spegelramar och tunna mässingramar som påminner pigrum börjar bli populära.

Smart sätt att få badrummer mindre “badrumigt” och mer likt vanligt rum. Plus att speglar ofta kan ropas in på auktion och placerar i fuktiga rum utan att de tar skada.

Välj därför helst en spegel med metallram eller i trä som tål fukt t.ex. teak eller ek. Så dags kanske att gå igenom gömmorna på landet och ta hem den där vackra spegeln á la Art Deco som hänger på landet?

Nedan ser du entrén på hotellet som tydligt flörtar med tvättställens form och känsla. Snyggt och enheltligt i minsta detalj!

Bilder från Joseph DirandDesign Hotels. Hotellet är ritat av Landa Arquitectos.

Exit mobile version