Badrum som kub i rummet

Badrumsinspiration - Vitt badrum en suit med trädeck

Vi pratar ofta om “rum i badrummet” när vi tipsar om hur du kan få ett mer ombonat badrum som är stort. Här är ett exempel på hur rum i rummet faktiskt är badrummet.

Projektet Shift Loft är ett penthouse med ett master bedroom som fått ett annorlunda badrum. Här är väggarna i glas och hela intrycket är lyxigt och luftigt. Perfekt för den mer privata delen av hemmet där inte gäster rör sig. Hela husets stomme är i rå betong och genom att skapa ett formspråk som låter betongen synas i balkarna har de skapat ett sovrum med ett badrum som kub i rummet.

Gränsen mellan bad- och sovdel blir inte bara flytande men också avkopplande med den vackra utsikten utanför.

Det vi tycker är snyggt och häftigt är just hur trädäcket i detta badrum fått ta plats. Att det verkligen är i fokus. Ett bra tips på hur du kan mjuka upp ett stilrent badrum snabbt. Här är golvet mycket likt ett båtdäck av notad teak – något du kan återskapa med en träklinkers och svart fog. Sätt då plattorna i rak sättning så får du en stramare look på det.

Ett steg att kliva upp på gör att badrum som kub får ytterligare en dimension och lyx. Du måste verkligen “kliva in i kuben” när du ska bada. Snyggt!

Sist men inte minst gillar vi att det inte finns någon öppen toalett här. Den är istället placerad bakom skjutdörrarna i vitmålat glas. För ärligt talat – vem vill sitta på toaletten i en glaskub som är synlig utifrån?

Kanske något för hotell att förstå som ibland envisas med att inte placera toaletten dolt när de bygger transparenta badrum på dubbelrum och sviter. Varken par eller kollegor som delar rum, vill för den skull dela toalettbesöken.

Bilder från Aidlin Darling design.

Exit mobile version