Lyxbadrum för stora ytor

Badrumsinspiration - stort badrum med badkar och platsbyggda badrumsmöbler i townhouse New York

Vi har ofta suktat över stora badrum i öppen planlösning från ett härligt sovrum. Att bara få kliva upp ur en varm säng för att direkt krypa ner i ett skönt bad som får bli början på dagen. Det är lyx för oss! Inte minst nu när det är kallt ute och kliva upp inte alltid lockar.

Detta underbara badrum är ritat av inredaren Elizabeth Roberts Architects i New York. Vi gillar hur lyxen känns ändå rät enkel och inbjudande. Inte sådär pampig som ofta amerikanska hem kan vara.

Och inte minst föll vi för den öppna spisen som också finns i badrumsdelen…

I detta badrum har man fokuserat på enkla och stilrena lösningar som verkligen binder ihop rummet.

Att göra inbyggda nischer med hyllor i är både snygg och relativt enkelt sätt att lyfta en ganska vanlig vägg om man har utrymmet. Här har de lagt en stenskiva som hylla vilket underlätta städning jämfört med om den också var målad eller puts.

Likaså är den enorma förvaringen längst med hela rummet fantastiskt slukande och rymmer nog allt och lite till som kan behövas i ett badrum.

Båda dessa två detaljer gör att badrummet likanar ett “vanligt” rum och inte våturymme!

Plus att man då faktiskt kan klara av att hålla ett badrum så här rent utan att det blir för sterilt i känslan.

När det gäller golvet så vore det ju snyggt att köra en svartbetsad parkett i sovrummet som sen övergår (med tröskel emallan såklart) till svartbrun klinkers i träimitation. Enkelt knep för dig som har svårt att välja golv till badrummet!

I en annan del av hemmet finns även denna lite enklare badrum. Vitt (eller kanske snarare ljusgrå) 5×5 mosaik på golv och vägg ger enkelt och fräsch intryck. kanske lite tråkigt i jämförelse med det stora, men helt ok.

Snyggt däremot med svart element som kontrast med mässingrör. Här hade vi önskat att de fångat upp denna detalj och följ upp med mässing på blandare, vattenlås och dusch. Samt kanske valt en svart metallhylla också.

Vi tror det hade lyft detta badrum till det där lilla extra. Och också en stor spegel där det nu enbart ser ut att vara vägg.

Men det är vi som är lite kinkiga med helheten!

Foto via Elizabeth Roberts.

Exit mobile version