Grönt i halvförband på hotell i Barcelona

Detta badrum tillhör hotell Praktik Rambla och ska tydligen vara ett budgethotell, men låt dig inte luras av det, för på insidan är det som att komma till ett slott. Detta hotell i Barcelona ligger i det historiska Casa Climent Arola byggnaden med typiskt klassisk pampig arkitektur.

Vi har givetvis spanat in hotellrummens badrum!

Det gröna kaklet gör verkligen sitt och för att det ska bli snygg så får resten av badrummet inte sticka ut för mycket. Risken är då att det känns gällt och gammalt istället för nytt och spännande.

Vi älskar färgen och tycker det lyfter badrummet på effektfullt sätt till det där lilla extra. Däremot hade vi inte valt badrumsmöblerna i denna gultoniga ek, utan istället plockat upp trä i samma ton som ramen på spegel.

En annan detalj som hade varit snyggt att plocka upp är den guldtoniga metallkänslan som finns på lamporna i rummet. Föreställ dig mässingblandare istället för krom! Att helt enkelt följa de tonsättande lampornas metallfärg även i badrummen.

Men nu är det budgethotell och mässing är lite dyrare material så det är förståeligt att välja bort det. Hemma däremot tycker vi du ska följa lyxen lite mer…

Bilder från Hotell Praktik Rambla via Remodelista.

Exit mobile version