Rosa tvättstuga i franska Alperna

Badrumsinspiration - badrum tvattstuga inspiration cerise luckor bo design chalet cyanella badrumsdrommar

badrum tvattstuga inspiration cerise luckor bo design chalet cyanella badrumsdrommar

Om ni följer oss på Instagram har ni nog sett att vi visade denna tvättstuga för ett tag sen. Vi hittade den (som med många andra vackra bilder) av en slump när vi surfade runt efter inspiration. Sen har vi luskat runt och till slut landat på att ha färdigt inlägg.

Så eftersom många av er snart planerar vinterns skidsemester m.m. kändes det passande att visa upp denna fantastiskt lyxa skidstuga i franska Alperna. “Stugan” som heter Chalet Cyanella, lite underdrift med tanke på storleken och lyxen, är ritad av Joelle Fichard som driver design- och arkitektfirman BO Design. Det vi fascineras av med detta hus är hur stram och klassisk övervåningen är och hur barnsligt färgglad undervåningen är. Lite kul med udda kombo!

 

Men om vi bortser från att detta är ett hus med 5 sovrum, pool som kan täckas över och bli till dansgolv, har flera barnrum, massagerum, bar, relax och diverse andra rum som vi inte riktigt förstår vad de är till för – så är det tvättstugan vi blev kära i.

Rosa blanka skåp, vitt golv och stark belysning som studsar i speglingarna är långt ifrån den tråkiga tvättstugan i källaren. Det är lite bowlinghall över det hela men precis som en riktigt bra discobowling kan vara underhållande kul, kanske tvättstugan ska ses på samma sätt?

Här ska du kliva in med nyblandad drink, sätta på din favoritmusik och köra igång maskinerna till dina bästa moves. Tycker du vi låter fjantiga? Kanske det, men tvätta är sällan kul så kanske lika bra att göra det till något annorlunda och underhållande som gör vardagen lite mindre rutin och lite mer fest.

Ovanför är det sobra badrummet på övervåningen. Svart, platsbyggt och stilrent. Precis som lyxigare badrum ska vara numera. Här är också ett snyggt exempel på hur en spegel binder ihop rummet trots det öppna planlösningen mot sovrummet.

Om du funderar på liknande stil så plocka även in trä för att mjuka upp det svarta lite. Här återkommer husets konstruktion i form av taket i ruffigare stil. Kanske något att ta efter? Strunta i att måla undervåningens tak vitt utan behåll furupanelen men behandla den istället till önska nyans. Små knep som skulle vara snygg kontrast mot storformats plattor i svart och grafit!

Bilder från Bo-Design via Trendland.

Exit mobile version