Hemma hos Selma i Stockholm

I Selmas sekelskifteslägenhet i Stockholm ligger detta eleganta badrum. Vid inflytten var badrummet ganska intetsägande och litet. Genom att riva två klädkammaren som tillhörde 2 separata rum intill fick badrummet den plats den förtjänar. Med bra planering och tät relation med byggledare kunde smidiga lösningar göras som gav badrummet allt det hon önskade sig och nu 3 år senare kan hon fortfarande inte klaga på något i planlösningen!

Valet av plattorna gör rummet stramt men ändå varmt och harmoniskt som Selma drömde om från början. Badrummet är fullt av små detaljerna såsom infräst toalettspolningsmekanism och inbyggda rör m.m. ger ett mycket exklusivt intryck där man slipper se vardagens spår tydligt.

Plattsättningen är oerhört noggrant utförd där bl.a. varje hörn fått 45 graders vinklar för att få strama hörnlinjer och slippa kakellister i plats eller metall som vanligtvis brukar sitta i hörn. Plattorna kommer från BricMate och heter Travertine White matt.

Väggarna är satta med 30×60-plattor som även sitter på badkarets front och golvet lagt med 60×60-plattor. I duschen och under badkaret har man löst fallet med att lägga en mindre storlek där det inte syns  i fallet mot brunnarna. Under badkaret är det en vanlig rund brunn och i duschen ligger en avlång. Selma rekommenderar verkligen dessa plattor eftersom de behövs varken putsas eller heller får några synliga kalkavlagringar med tiden.

Möblerna kommer från Aspen och kommoden är lite grundare än standard, men istället lite längre för att utnyttja bästa sätt förvaringen i rummet. Detaljer som lådförvaring och inbyggd el underlättar ordningen i vardagen tycker Selma och likaså är handdukstorkarna från INR valda för att ta liten plats på bredden för att utnyttjar höjden istället. Spegeln är immfri och väl tilltagen för att förstora rummet.

Lyxen att få ha både badkar och dusch är det många som önskar sig i badrummet, men tyvärr saknar platsen för det. Samma problematik uppstod även i Selmas badrum, skillanden är bara att det gick att trolla och göra drömmen sann. Genom att kapa badkarets kant några centimeter och skickliga hantverkare som förstod drömmens värde gick det att genomföra! Ett bra exempel på hur underbart det är att inte låta några små centimeter sätta hinder på dina drömmar.

Intill ser ni badrummet innan renoveringen satte igång. Lite skillnad i lugn och harmoni kan man allt säga. Inte minst att både tvättmaskinen fick plats och städningen underlättats avsevärt i och med denna renovering. Ett klart lyft värt både tiden och slantarna.

Tack Selma för att vi fick kika in i ditt badrum!

Exit mobile version