Schackrutiga golv i tre olika badrum

3 av schackrutigt 620x380

3 av schackrutigt 620x380

Schackrutigt kan vara så mycket mer än bara ett rutigt golv. Här kommer 3 varianter som ger olika intryck och stilar – första bilden visar en variant i mjuk ton som är perfekt för den som inte vill ha de skarpa kontrasterna.

För att få denna blandning ska du välja två färger som har ganska lika ljus- eller mörkhet. En snygg variant som inte bara med den snälla lantliga stilen i jordiga färgerna utan även i modernare tappning som t.ex. i funkisbadrummet där du med fördel kan jobba med dovare pastellerna.

I detta badrum ger marmorgolvet också en lite mjukare kontrast då marmoreringen bryter upp det svarta och vita. Här blir känslan moderna och stilen lyxigare. Tumlad eller polerad marmor, valet är beroende av hur hård känsla du vill få fram. Naturkänslan beror på kvalitén av plattorna och genom att varje platta unik får ni snygg variation oavsett.

Denna variant är den klassiska schackrutan och här är det tydliga kontraster som gör mönstret. Mönstret passar dig som gillar klara färger och är lite kaxig funkis som visar exakt vilken nyans som gäller. Många tänker svart/vitt när man säger schackrutigt men vi tycker du med fördel kan jobba med att få in accentfärger som skulle passa minst lika bra. Låt tycke och smak styras lite av humöret – våga vara djärv och mixa andra färger också. Personliga badrum är bland det roligaste som finns!

Tips! Be att få låna hem provplattor i en kakelbutik. Det hjälper extremt mycket att få lägga upp några förslag i olika färgkombinationer. Tänk även på att storleken på plattorna har stor betydelse beroende på kvadratytan på rummet. Små plattor med hård kontrast på stor ytan kan lätt bli väldigt rörigt. Ibland hjälper det att rita upp skalenligt för att få en uppfattning om hur det verkligen kommer att bli.

Se mer om respektive badrum här, här och här. Bilder från Hemnet,  Living etc & Byggfabriken.

Exit mobile version