Plocka in en svensk designklassiker på toaletten

lincoln barbour dwell 620x380

lincoln barbour dwell 620x380

Om du tillhör skaran som flitigt besöker inredningsbloggar och aktivt läser nyhetsbrev, så är detta redan uttjatat för dig. Men om du inte gör det så tror vi du kommer gilla detta!

Svenskt Tenn kom  nyligen ut med nyheten att de ska göra Estrid Ericsons, grundaren av Svenskt Tenn, klassiska elefantmönster från 1930-talet som tapet. Tydligen fick Estrid inspiration till sitt mönster på en marknad i Sydfrankrike där hon hittade ett batiktyget från Belgiska Kongo. En riktig designklassiker!

Så vi leker med tanken och plockar in lite klassisk lyx till gästtoaletten. Vi tänker oss som bilden intill (ett hem i Idaho, USA) – liten toalett med kaklat i 10×20 vita plattor halvvägs och därefter denna fina tapet. Kanske även byta ut blandare till en i mässing också för komplett stil. Enkelt och klassiskt!

Till denna toalett skulle vi gärna även plockar ytterligare från Svenskt Tenn såsom denna söta krok i mässing och lyxiga doftljuset som finns i tre dofter.

För det är något som vi lärt oss på vår väg till Badrumsdrömmar är just att plocka in saker som vanligtvis inte i första hand är avsedda för just badrummet. Det oväntade blir oftast det uppskattade!

Lilla toaletten förtjänar att skämmas bort tycker vi! Nu väntar vi bara på att matchande handdukar i elefantmönstret ska släppas…

Bilder från Svenskt Tenn och av Lincoln Barbour för Dwell via Dust Jacket.

Exit mobile version