Ännu ett danskt stilrent badrum

Badrumsinspiration - Mörkgrå klinker och vita väggar i badrum med vägghängd toalett och takfönster.

Danskarna är duktiga på det där med stilrena miljöer. Strama moderna linjer och en stor portion enkelhet utan att kännas tråkigt. I detta fantastiska badrummet (ritat av Norm Architects) är det öppna ljusflödet från taket att kännas lyxigt luftigt. Fint även att väggarna är snyggt vitputsade så klinkersen på golvet får hamna i fokus. Enkelt, snyggt och stilrent badrum med andra ord!

Vägghängd toalett

Inbyggnadstoalett är nästan ett måste i ett modernt och stilrent badrum numera. Dels väldigt praktiskt att få upp toaletten från golvytan, mer lättstädat, och dels ser rummet lite luftigare ut än med golvmonterad variant.

Osäker på om du får plats med en vägghängd? Då kan du vara lugn – själva wc-fixturen bygger ut ca 15-20cm beroende på avloppets placering. Så med golvmodell putar den lika mycket fast då i värsta fall med större glipa bak. Plus beroende det på vilken wc-skål du väljer och vilket mått den har (vanligtvis ca 45-50cm).

Så i slutändan bygger en vägghängd toalett nästan alltid lika mycket som en golvmodell. Perfekt för ett stilrent badrum!

Foto av Norm Architecture.

Exit mobile version