Jugendbadrum i Antwerpen

Badrumsinspiration - badrum inspiration jugendbadrum hotel boulevard leopold bathroom badrumsdrommar feature

badrum inspiration jugendbadrum hotel boulevard leopold bathroom badrumsdrommar feature

På ett helt fantastiskt hotell, Boulevard Leopold, i Antwerpen Belgien från 1890 är stilen intakt och rummens jugendbadrum rena badrumsdrömmen!

I det översta badrummet låter man taknivån verkligen få skjuta i höjden och här sparar man inte på kaklet och låter det pryda taket också. Kaklet blir likt en takmålning som återkommer även i den andra rummen i detta hus. Likaså är bårderna väldekorerade med sin höga placering höjer man blicken och rummet upplevs ännu mer pampigt. Tänk på att var du väljer placera bården gör stor skillnad på hur den upplevs. Ett bra knep om du vill få rummet att kännas högre utan att överbelamra väggarna!

Möblerna är få men varje del är maffig och med typiska jugenddrag såsom de växtinspirerade snirkliga detaljerna som kännetecknar stilen. Fint med de runda speglarna och lampetter är som gjorda för detta badrum. Vill du gå lite längre, så var inte rädd att ta in en kristallkrona i badrummet. Det finns numera flera varianter som är IP21 för våtrum.

Nedan är ett annat, mer sparsmakat badrum, i ett annat rum på hotellet. Detta badrum går i mer viktoriansk stil med svart, vitt och kristall som kännetecken. En modern variant på en stramare romantisk stil kan man säga. Superfint det med, men efter att ha sett badrummet ovanför är det betydligt mer nedtonat och grafiskt. Vi älskar hur ägarna till hotellet så genomgående respekterat husets stil och låtit alla detaljer följa en röd tråd.

Definitivt värt ett besök på Boulevard Leopold nästa gång vi besöker Antwerpen. Det är något med den belgiska stilen som ständigt får oss att vilja se mer!

Bilder av Boulevard Leopold via Style files och Beth Druce.

Exit mobile version