Tänk såhär för att släppa fram badrumsinspiration!

tips Marili Forastieri 620x380

tips Marili Forastieri 620x380

Visst kan detta badrum kännas opraktiskt, ologiskt och långt ifrån barnvänligt – men strunta i det för en stund och njut är färgerna, materialen och enkelheten i bilden.

Då kommer skönheten fram i att blanda slitet trä med enkla vita väggar och grova hyllor. Balansen mellan mjuk och hårt är det som ger detta badrum charmen. Det är kärnan och kan du tillåta dig triggas av estetiken och då lovar vi att du kommer få upp ögonen på vad du kan göra i just ditt badrum. Där är kärnan för badrumsinspiration!

Vi är allt för ofta låsta i hur saker “borde” vara i badrummet att vi missar den kreativa biten när vi ska planera det. Det är för många låsningar kring städning, förvaring och halksäkerhet att vi går in med kravlistan som är nedslående tuff.

Tänk om vi kunde se badrummet som vardagsrummet eller varför inte sovrummet? Då skulle idéerna lättare flöda och då först plocka in kravlistan vi har. När kreativiteten redan ligger på plus så att säga..Kanske skulle då den där ångesten över reparationen och kostnaderna krympa om vi samtidigt kunde få känna att det var värt det?

Det är vårt bästa tips för att väcka inspirationen; börja plocka ut element ur bilder/badrum du fastnat för, kika sen på konkreta lösningar du gillar lite extra (t.ex. inbyggt, vägghängt etc.) och slutligen kika på ditt badrums planlösning. Då har du skapat ett ramverk som har tydliga linjer att följa och du kan börja pussla ihop just din badrumsdröm!

Så våga vara opraktisk och njut. Måstena kommer ändå ikapp strax…

Foto av Marili Forastieri.

Exit mobile version