Ett exempel på perfekta disponeringen av 10kvm badrum?

Cardellgatan PerJanssonMarkleri 620x380

Cardellgatan PerJanssonMarkleri 620x380

Många drömmer om storsinta badrum med stora ytor och lyxiga lösningar. Men de flesta bygger ändå en enkel vit dröm med mörkare grått golv. För någonstans är drömmer det som triggar igång fantasin och i slutändan lyckas sätta fingret på vad vardagslyx faktiskt är för dig.

Det är sällan en inbyggd dusch med vattenfall och den största takduschen man sett (som för övrigt kräver en special brunn som kan svälja allt vatten), men det är denna ytterlighet som kanske ger dig vägriktningen att inse att du drömmer om en större dusch och att det är just det du egentligen mest stört dig på genom åren. Eller att du helt enkelt måste ha ett badkar och dusch men inte har en susning om det går att få ihop snyggt.

Därför blev vi lite extra intresserade av detta badrum i Stockholm, av just enkelheten och vardagslyxen att ha det vackra fönstret, både stor kommod, dusch och en tvättstuga på en yta som faktiskt inte ser ut att vara mer än 9,5-10kvm (ca 2,9m brett och 3,2m långt kanske?).

Det detta badrum ger perfekt exempel på är hur man effektivt kan disponera ytan maximalt genom att först plocka in alla “måste-saker” och sen hitta en plats för dem. I detta fall skulle man säga dessa är tvättmaskin, tumlare och en stor kommod med dubbla blandare på tvättstället. Duschen är även den ett måste men den är flexibel i jämförelse – därför får den helt enkelt bli det mått som återstår när man bestämt var tvättstugedelen ska placeras. Att placera tvättmaskinen längst in är både smart, för den inte syns direkt, och vid fönstret där man i lugn och ro kan stå utan att störa om någon duschar eller behöver borsta tänderna.

Just att tänka så kan man lättare hitta bundna platser som kan t.o.m. underlätta planeringen! För här kanske man inte hade kommit på idén att göra duschen så stor om man inte hade tvättstugedelen att respektera.

Extra snyggt blir det att duschen fått en frostad mittendel så man inte syns, och två takduschar som ger en lyxen att duscha två om man så önskar. Ibland blir alla måsten en oväntad hjälp och att börja där kan vara en perfekt början till ditt drömbadrum…

Bilder på Cardellgatan från Per Jansson Märkleri.

Exit mobile version