Mintgrön mosaik i badrum med växthusfönster

Badrumsinspiration - retro badrum inspiration gron mosaik orangeri foto Johan Carlson via skona hem badrumsdrommar feature

I en totalrenoverad 1910-tals villa finns ett badrum som får oss att tänka på ett växthus med dess levande färger och ljushet. Mintgrön mosaik över alla väggar från Bisazza kombineras med en vit klinkers. Öppenheten med de otroligt snygga fönstren, vars svarta fönsterkarmar skänker ett lite hårdare intryck mot allt det färgglada, ger rummet underbar karaktär.

Skön retrokänsla á la 1970-tal med står detaljerna i brunt och orange för, men här på ett modernt sätt som får kroppens endorfiner att sprudla av lycka!

Detta badrum är väldigt fin exempel på hur man kan förändra ett rum med andra färger än kaklet/klinker. Trots att badrummet är i tydlig mintgrön mosaik har ägarna gett det en annan stil än den klassiska “medelhavsgröna” som är det vanliga man förknippar med just grönt och turkost.

Så våga lite färg på väggarna nästa gång det är dags för renovering!

Det behöver inte betyda att du är låst till en stil för alltid. Föreställ dig detta rum med vita handdukar, detaljer i milda pasteller och kanske fönsterkarmarna målade i vitt – vips blir då rummet mer romantiskt och retrokänslan utbytt mot New England flört.

Eller varför inte behålla karmarna svarta, plocka in grå och svarta handdukar, ställa fram vackra doftljus i olika former i kanske koppar och silver, och att skapa lite mer modern touch?

För visst känns detta badrum lite som en bukett tulpaner på en måndag?

Det är vardagslyx som överraskar.

Foto av Johan Carlson via Sköna hem och INR. Gå in på respektive sida för mer bilder!

Exit mobile version