Rustikt badrum som är modernt

Badrumsinspiration - badrum inspiration rustikt modernt badrum syros grekland block722 via yatzer foto ioanna roufopoulou badrumsdrommar feature

badrum inspiration rustikt modernt badrum syros grekland block722 via yatzer foto ioanna roufopoulou badrumsdrommar feature

När det är som mest grått, ruggigt och kalls ute – det är då det är läge att drömma sig bort till värme och snygga badrum på Syros, Grekland, med milsvid utsikt över blå hav och varma havsvindar.

Här ett rustikt badrum ritat av Block722 arkitekter som mixar precis lagom betong, slitet trä och ruffiga väggytor till en mix som känns både ombonande och kaxig på samma gång. Nästan så det blir ett tidlöst fast det är så “rätt just nu”.

Vi älskar materialvalen och hur de subtilt knyter ihop stilen på badrummet. Här samsas kalla material som betong med slitet trä och blandare i borstad stål. Färgskalan är grå i grunden med accenter som lyfter den till en charmig nivå tycker vi.

Här i Sverige är vi så vara vid att alltid se vita fönsterramar & karmar att trärena är nästan unikt inslag!

Precis det ger utsikten den där extra mjuka inramningen och låter väggarnas milda putsyta en extra dimension. Så ha det i åtanke om du har ett badrum (eller hus generellt som ha trärena fönster) och per automatik vill måla dessa vita – kanske finns det en charm i träslaget som du ännu inte sett? Ha därför som liten regel att måla dessa sist när resten av bitarna fallit på plats. För det är inte sällan som just fönstrens inramning faktiskt kommer fram på bra sätt.

Snygg också att det ruffiga trät återkommer i form av bänksskiva under de massiva stenskålarna. Vi gillar mixen här av de moderna inbyggda tvättställsblandarna till dessa tunga materialval som trät och stenen är.

Att göra en avskild del för tvättställsdelen är rätt speciellt och kräver sitt utrymme. Vill du återskapa något liknande i ditt badrum, så se till att ha platsen för det och inte minst ljusflödet för att minska risken att det känns trångt och “inklämt”.

Så kanske läge att platsbygga lite möbler till din badrumsdröm? Mer bilder hittar du här för att verkligen drömma dig bort!

Foto av Ioanna Roufopoulou via Yatzer.

Exit mobile version