Eklektiskt badrum ritat av Paola Navone

paola navone badrum zoom

paola navone badrum zoom

I en 200årig gammal industrilokal i staden Spello, Umbrien Italien, har Paola Navone ritat och inrett ett hem åt Andrea Falkner Campi (som äger flera charmiga hotell i regionen). Ni har säkert sett hemmet cirkulera på flertal inredningsbloggar men just badrummet vill vi lyfta fram lite extra nu när vi har varit och suktat efter just tegel.

De ruffa tegelväggarna i vitt återkommer i hela huset och likaså är blandningen av slitet, industriellt uppblandat med ljusa toner och moderna detaljer. Hela inrednignen andas genomtänkt. Inte så konstigt kanske när någon så skicklig som Paola ligger bakom!

Detta är nog ett av de mest drömlika badrum vi sett och visst är det lätt att skapa fantastisk stämning när det är sol, enorma ytor och stora visioner.

Men inspiration kan vi ändå få och även fast det är “fönstershopping” så kan du sno delar av badrummet till ditt. T.ex. golvet som är mixat i olika mönster men hålls ihop snyggt i färgskalan. Eller kommoden som bara är ett gammalt ruckligt bord som stått ute i flera år innan det fick flytta in här. Likaså spegeln som är vintage.

Ovan ser du samma mönstrade plattor återkomma i husets sidodelar. Mot de vita väggarna skapar de lite mer liv och blir till helhet mot badrummet också.


Nedan sitter Andrea Falkner i husets stora sällskapsdel som har dessa supersnygga hexagonplattor i kombination med träplanken. Cool idé för dig som vill ha bägge men inte vet hur du ska få ihop dem!

Nyckeln till detta hem är ju blandningen så våga mixa lite galet på ett tema och du kommer komma närmare Paolas fingertoppskänsla än du kanske tror!

Styling av Helle Walsted och foto av Wichmann + Bendtsen för Dwell magazine och Max Zambelli for Elle Decor Italia via Trendland.

Exit mobile version