Industriella duschen från Axor av Front Design

Projektet WaterDream bathroom visions, skapades av 2005 av Axor (Hansgrohe) i samarbete med fem designers där de ombetts tolka framtidens badrum. Tanken var att skapa konceptprodukter på samma sätt som bilbranschen skapar sina konceptbilar där visioner blir verklighet. Först ut var Ronan och Erwan Bouroullec, Jean-Marie Massaud och Patricia Urquiola. Nu i år har turen kommit till svenska Front Design och japanska Nendo studio med Oki Sato som kreativ ledare.

Ni som följer oss på Instagram har sett årets favorit redan av trion; Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken och Anna Lindgren från Front Design.

Deras tolkning är inte bara sjukt snygg med den trattformande takduschen, utan innehåller även många smarta funktioner också:

I vår mening är just annorlunda och snygg design det som gör ett badrum till något extra. Det behöver inte vara så komplicerat eller superunikt utan kan ibland vara som här, det enkla som att låta det som alltid varit gömd bakom väggarna, få komma fram. Rörens mönster skapar en effekt som egentligen kan passa oavsett rummets storlek. Skulle du våga?

Nu väntar vi bara på pris och när försäljningen ska komma ut till slutkunder!

Foto av Alexander Schneider för Axor / Hansgrohe SE genom viainsta Freshome.

Exit mobile version