Vardagslyx med ångbastu

Badrumsinspiration - badrum inspiration bastu sibyllegatan lagerlinds maklare badrumsdrommar feature

badrum inspiration bastu sibyllegatan lagerlinds maklare badrumsdrommar feature

I en vacker lägenhet i Stockholm finns detta badrum. Ett praktexempel på hur man skapar vardagslyx för att ha en alldeles egen ångbastu i sitt badrum är definitivt inte något som finns i varje hem. Anledningarna är många men största är nog kanske ändå platsbristen.

Så om man nu har lite plats över kan detta vara ack så underbart. Att få ett alldeles eget hemmaspa. Ånga och värme är något vi i Sverige inte är så bortskämda med och fukten gör gott både i och utanpå kroppen.

Lugnet i rummet är skapat av vitt i kombination med en nyans som påminner om nougat (även kallad greige), får hela rummet att kännas neutralt med en varm och ombonat känsla. För att inte tala om hur de fina spegeldörrarna och höga vitrinskåpen träder fram i den färgen mot den vita grunden!

Knappmosaik som vi ser här på sittdelen i bastun är en jättesnygg detalj som passar både på vägg, golv och som dekor. Inte minst perfekt mosaikform för att skapa mjuka runda former. Många kanske drar sig för att sätta knappmosaik just med tanke på att den kräver rätt mycket fog, men eftersom det går att impregnera fogen fint och därmed mycket enklare att sköta, behöver inte det vara något problem.

Badrummet ser utifrån planritningen ut att kunna ha bestått av två rum som nu slagits ihop till ett. Kanske f.d. badrum och en klädkammare eller motsvarande.

Därför tycker vi det är lite extra fint att det nya badrummet trots det fått en tvådelad planlösning som gör att flera kan vistas samtidigt utan att störa varandra på morgonen. Både smart och snyggt löst.

Foto från Lagerlinds.

Exit mobile version