Vitt i badrum med timmervägg

julianwassphoto com 620x380

julianwassphoto com 620x380

Inspirerade av timrad stil i badrummet tänkte jag visa detta badrum som finns lite länbgre bort nämligen i Australien. Färgerna är rätt skandinaviska i sina toner med rå timmervägg och vita detaljer. Det fina i det här badrummet är hur litet det faktiskt är och att ändå både badkar och stor kommod får plats.

Badkarets form och massiva intryck ger rummet en karaktär utöver det vanliga och ett bra knep om man vill ha effekt direkt. Det är inte alltid man har stort nog för att markera olika delar i badrummet, utan då kan just badkaret snabbt sätta stilen på rummet. Här är det moderna badkaret i fokus, skulle man vilja ha mer romantiskt skulle det räcka att byta ut till ett tassbadkar för att stilen skulle förändras rejält.

Den vita blanka kommoden har i och med blankheten, samma vithet som badkaret och blir enhetligt. Ofta kan man haka upp sig på att de vita tonerna är olika, men såvida inte sakerna står så här nära, behöver man vara orolig för om kommodens vita är samma som porslinets eller kaklets.

Olika ytor får oftast olika ljusfall så även om nyanserna är identiska, kan de ändå se olika ut på plats. Så vårt bästa tips är att inte oroa sig för mycket för det utan istället fokusera på helheten. Det är den som man möts av och den som kan störa ögat, inte att tvättstället är lite vitare än wc-skålen.

Titta vad snyggt sovrummet intill också är i färgerna och att balkarna är så enhetliga genom alla rum. Det är harmoni!

Foto av Julian Wass.

Exit mobile version