Pudrigt badrum i Massachusetts

Badrumsinspiration - klassiskt badrum inspiration hexagon klinker marmor badkar berkshires estate boston giambastiani design photo bradley m jones badrumsdrommar feature

klassiskt badrum inspiration hexagon klinker marmor badkar berkshires estate boston giambastiani design photo bradley m jones badrumsdrommar feature

Det finns alltid ett sug efter att inspireras av klassiska badrum som andas historia tycker vi. Tänkt att få kika in i ett anrikt hus och se hur de skapat badrummet i det – precis så är det med badrummet i detta privata gods i Massachusetts omritat av Solomon+Bauer+Giambastiani Architects Inc vi tänkte visa här.

Föreställ dig ett badrum som andas milda toner, gamla pengar och tidlösa arvstvister. Nja inte riktigt kanske, men fantasin drar lätt iväg när vi stiger in i detta badrum med tillhörande walk-in closet och boudoir!

För visst är badrummet lite sagolikt och milt på ett lite ovant sätt för oss här i Sverige? Trots det är materialvalen egentligen ganska trendiga just nu med sitt hexagonklinker, pudermålade väggar och carraramarmor med nedsänkt tvättställ.

Från rokoko till modern twist i badrummet

Vi älskar att se befintliga badrum och samtidigt få drömma oss bort på hur du kan förändra stilen med enkla knep. För visst går detta badrum att omvandla till en modernare variant.

T.ex. älskar vi det pampiga badkaret som verkligen andas pondus! Däremot hade vi gärna sett att den klassiska ovala duschringen fått sitta högre upp så draperiet fått en mer teatral känsla med mer längd – och följas upp med en tunn vit gardin i fönstret istället de mer massiva träluckorna. För genom att även markera höjden i badrummet skulle det lyfta blicken uppåt och ta tillvara hela rummets volym på elegant sätt tycker vi.

Föreställ dig även om väggarnas puderrosa ton hade kombinerats med en större spegel som lampetterna satt på (likt i detta badrum), då hade känslan av rymd varit större och lyxigare. Detsamma gäller om textilierna hade fått bryta lite i kulör och kanske plockat in grått som mild kontrast istället för som nu där alla färgtoner flyter ihop utan att lyfta varandra. Subtila övergångar med tydligt fokus lyfter nästan vilket badrum som helst.

De klassiska och nätta rokokomöblerna går med fördel att byta ut mot en modern rottingfåtölj, som gärna får bli blickfånget i rummet, och ett större sideboard som ger lite kaxigare look.

Gå steget längre för mer charm i badrum

Detta är precis det vi älskar med badrum – materialvalen kan vara detsamma i tio badrum, men det är ändå hur du kombinerar dessa med övriga detaljer som sätter stilen!

För oavsett om du har ett enormt gods på landsbygden eller bara en liten 2:a i stan, kan du trolla fram rätt mycket genom att bara gå lite längre. Välja liiite större spegel, dyrare lampa eller varför inte måttbeställd gardin till duschdraperi. Alla dessa detaljer gör att du lämnar mittfåran av “standard” och ger ditt badrum ett eget uttryck.

Satsa på platsbyggda lösningar!

Hur lyxigt vore det inte med platsbyggd förvaring med glasdörrar i ditt lilla badrum? Bygg mindre och lyft dessa till att sitta på väggen så förenar du vardagens prylar med displaykänslan som gör att t.o.m. din deodorant kan se snygg ut där på hyllan!

Foto av Bradley M. Jones via Solomon+Bauer+Giambastiani Architects Inc.

SaveSave

Exit mobile version