Pampigt badkar i fokus

När vi letar runt efter badrumsinspiration att visa er så är en av de första sakerna vi tänker på just vilket hem passar detta? Hur ser stilen i hemmets övriga rum ut? Vad för känsla är det i badrummet? Kombinationen av svart, vitt och silver i badrummet ger en tidlös stil och passar den moderna “New York”-stilen och med lite detaljer med “ruffhet” även snyggt i ett hem med lite industrikänsla.

Vill du använda keramiska plattor så välj ett svart matt kakel med samma svarta nyans på fogen för att få mjuka övergångar och sobert intryck. Välj då också en vit platta som också har samma matthet. Där kan du välja plattor ur samma serie och format som det svarta eller bryta av helt i storlek. Grå klinkers med betongliknande utseende eller t.ex. kalksten är helt passande.

En annan sak att tänka på är formatet – välj inte för liten storlek för att skapa denna stil. Gärna inte mindre än 20x20cm. Tänk även på att den inte ska krocka med storleken på väggarna. En liten regel som vi tycker funkar väldigt bra är att inte använda sig av “nästan men ändå inte” – bryt då hellre av om det inte är samma storlek!

Detta fristående pampigt badkar i solid koppar och pläterad tenn är handgjort i Storbritannien. Dessa bägge material gör badkaret oerhört lätt och idealiskt för dig som vill ha ett badkar på övervåningen, men är rädd att det ska bli för tungt för bjälklagen. Äntligen lite mindre kompromisskrav tycker vi är bra!

Foton av James Merrell via House to home.

Exit mobile version