Hemma hos Donna Karan i New York

richard powers donna karan home 620x380

richard powers donna karan home 620x380

Jag tänkte starta denna gråa måndag med att drömmar mig bort rejält! Det behövs kände jag efter att ha kikat ut över Stockholm idag och blivit nedslagna av det gråa trista vädret som härjar – den amerikanska modeskaparen Donna Karan har inte bara stil på sina kläder utan även i sitt hem. Det går hand i hand med varann när man jobbar estetiskt och har ett medvetet öga för det man gör.

Att Donna Karan är buddist syns tydligt i det lugn hon skapat i sitt hem där kvalitativ och klassisk stil med en vacker kvinnlig touch är kännetecken. Lugnet förstärks av att materialen är genomgående samma i hela våningen. Allt är ritat och planerat in i minsta detalj i nära samarbete med arkitekten. Det är perfektion enda ut i fingerspetsarna.

Likaså är det så klart i badrummet där de låga linjerna upptas av ett stort platsbyggt badkar längst med en hel fönstervägg. Inbyggda blandare och sandfärgade stenen från golvet fortsätter upp på väggarna är bägge detaljer som gör att lugnet skapas. Sen att utsikten från de stora panoramafönstren består av New Yorks skyskrapor och charmiga gamla hus med fina detaljer, är inte heller helt fel.

Bohemisk lyx i badrum hos Donna Karan

Bohemiska touchen blir ett naturligt inslag i och med de rejäla materialvalen. Fönstrens mörka ramar återkommer i det stora trappsteget till badkaret och i fotoramarna som står på golvet. Tänk att få sitta på kanten på formgjutna badkarskanten och ta ett fotbad samtidigt som man får blicka ut över den levande staden. Det skulle inte vi tacka nej till!

Relaxavdelning och massagerum

Intill badrummet ligger Donnas relax- och massagerum. En kreativ känsla med platsbyggda stora skåp som ramar in rummet i samma mörka träslag som i resten av våningen. Detta är verkligen en person som värdesätter sitt hem som en avkopplande oas.

Foto av Richard Powers för AD via Yatzer.

Exit mobile version