Snygga uteduschar att inspireras av i sommar!

badrumsinspiration snygg utedusch sommar badrum koppar dusch bada med utsikt badrumsdrommar

Så här i juli när det är semester och livet är på lågvarv är min inspiration främst för utomhus. Därför älskar jag att spana in olika uteduschar och badmöjligheter som inte innebär närhet till sjö eller hav. För även om svenska sommaren är lynnig så är en utedusch något som hör sommaren till tycker jag.

Här har jag valt några snygga uteduschar i olika stilar som passar både moderna hus och mer lantliga stugor. Vilken är din favorit?

Klicka på respektive bild för att se större.


Utedusch som passar till moderna svarta fasader

Moderna hus i svart är ofta strama och vad passar då bättre än en utedusch som ger lite patina och ruffig industriell flört? Här är några uteduschar som jag tycker är extra snygga att inspireras av.


Uteduschar som går i romantiskt vitt

Vita putsade väggar á la Grekland eller Mexiko med underbar utsikt från uteduschen är inte helt fel. Eller varför inte skapa ett utebadrum som går i vitt á la New England? Oavsett vilken stil du föredrar så är vita uteduschar aldrig fel.


Trä som detalj på utedusch

Spaljé som insynsskydd eller bara en liggande panel som ramar in uteduschen. Trä är alltid ett vackert material att använda i en utedusch. Mixa med moderna linjer eller betona med svarta detaljer. Trä ger värme till betonggolv eller varför inte knyta ihop med samma trä som du har trallen i på altanen!


Till sist – våga flörta med rustika material för uteduschen

Föreställ dig en vacker rustik terass i Toscana, Italien, där två stenbadkar tronar och du kan ta ett svalkande bad under vinrankornas skuggor. Inte helt fel eller hur?

Så bygg upp din egen rustika utedusch i svenska stensorter – kanske vacker Ölandskalksten eller varför inte bygga stenmur runt duschdelen likt murarna på Gotland. Mixa rustikt med mässing som får patina och ställ din en gammal träpall som får åldras.


Hoppas du blivit inspirerad att skapa din egen utedusch i sommar!

Mer inspiration och info om respektive utedusch hittar du på Badrumsdrömmars “Bada ute!” board på Pinterest.

.

Exit mobile version